Cuma, Temmuz 26, 2024

Hyundai Bakım Fiyatları 2023

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde yerli üretici sayla Hyundai  bakım fiyatları ile ilgili bilgi oluşturduğumuz bu haberimiz de ortalama bilgi edinebilirsiniz. Periyodik bakım özellikle dünyada ve ülkemizde en sık yaptırılan bakım uygulamasıdır. Genellikle yılda en az 1 defa veya kilometreye  bağlı olarak 10-15 bin kilometre sınırı ile yaptırılmaktadır. Gelgelelim bir çok araç sahibi yetkili servisler ile özel servisler arasında kararsız kalıyor.

Periyodik Bakım Nedir ?

Periyodik bakım halk arasında sıvı bakım olarak da nitelendirilen temel bakım ilk olarak

Bu bakım kapsamında ;

  • Motor yağı 
  • Yağ filtresi
  • Hava filtresi
  • Polen filtresi
  • Yakıt filtresi ( Her bakımda değiştirilmez 2 bakımda bir veya 30.000 ila 40.000 km ‘da bir değişir.)
  • Ateşleme bujisi kontrol edilir. ( Benzinli araçlarda önemlidir. Dizelde ısıtma bujisi kontrol edilmelidir.)
  • Akü bakımı yapılır. ( yetkili servisler bu konuda bakarlar)
  • Fren sistemi  ( fren hidrolik sıvısı )

hyundai servis ucret

Hyundai 2023 Yetkili Servis Bakım Fiyatları

Hyundai resmi sitesinden gördüğümüz bilgilere göre servis ücretini en iyi şekilde yansıtabileceğimiz markalardan bir tanesidir. Hyundai’nin paylaştığı bilgilere göre ortalama servis işciliği Tavsiye edilen işçilik saat ücreti: 290 TL+KDV olarak belirtilmiş. Muhtemelen servislerin inisiyatifinde şekillenen bir durum söz konusu.

Benzinli Motorlar İçin  ; i20 için 1600TL – Elantra,i30,Tucson için 2.300TL
Dizel Motorlu Araçlar ; i20 için 1825TL – Elantra-2300TL ,i30-2200TL, Tucson için 3000TL

Hyundai 2023 Özel Servis Bakım Fiyatları

Benzinli Motorlar İçin  ; 1.000TL işcilik +parça dahil
Dizel Motorlu Araçlar ; 1600 TL işcilik +parça dahil

İnternet Üzerinden Yedek Parça

Örnek olarak piyasada satılan bakım paketlerini baktığımızda çeşitli setler bulunmakta.

Screenshot 35

Bu şekilde fiyatları toparladığımız da öncelikle şunu bilmelisiniz ki internetten satın aldığınız ürünlerde parça fiyatı dışında işçilik ücreti ödeyeceksiniz.

Bununla birlikte hesapladığımızda 450TL+yağ ücreti + 300 işcilik = l.000 tl gibi bir rakam ortaya çıkacaktır.eti ödeyeceksiniz.eti ödeyeceksiniz.eti ödeyeceksiniz.

Son olarak tekrar belirtmeliyim ki yukarı da belirttiğimiz fiyatlar ortalama fiyatlardır.  Çünkü kampanya dönemlerinde farklılık göstermektedir. Daha doğru bilgiyi servislerden bilgi alabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Merhabalar
    Bir sorum olacakti
    Bir arac alacagim ama aracta bazi islemler ver sorunlar var ornegin koltuklar alt taban motorda az bir sizinti gibi araci Hyundai yetkili servisinde bunlari ucretini odeme halinde yaptirabiliyormuyuz veya bu konu ile ilgili nasil bir cozum yolu bulabiliriz ?

    • Selamlar

      Muhtemelen servis yapar fakat çok maliyetli bir fiyat çıkartabilir. Tavsiyem önce yetkili servise sorunu gösterin size önce bir fiyat versinler sonra Hyundai özel servislerden fiyat almanızı tavsiye ederim.

  2. Merhaba bir sorum olacak, hundai i20 2022 model sıfır araba aldım gecen sene. 5 yıl garantısi var ve ben neden servis( bakım) ücreti ödüyorum. Garanti kapsamında değil mi servisler? Tesekkur ederım

    • Siz eğer Service bakımını Hyundai yetkili bayisinde yaptırmazsanız ilerde fabrika hatasından dolayı motorunuz arızalanır… vesayre.. bu durumda Hyundai üstlenmiyor, yani Aracınız garantiden çıkmış oluyor. O nedenle yetkili servis’e gitmeniz çok önemli!

  3. merhabalar aracında performans düşüklüğü var bunun için yetkili servise gitsem ariza tamir icon ariza yi bulduktan sonra fiyat yüksek gelir ve yaptıramazsın ne kadar ücret alirlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler