Cumartesi, Nisan 20, 2024

ABD, Huawei’nin Yasağını 90 Gün Daha Uzattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerikan Ticaret Bakanlığı’nın bugün sunduğu belgelere göre Huawei’ye, Trump yönetiminin ürünlerine koyduğu yasağı bir kez daha erteleme hakkı verildi.

Bu yılın başlarında, elektronik casusluk la ilgili endişeleri gerekçe göstererek, Amerika Birleşik Devletleri Yönetimi “yabancı düşmanlardan” ekipman satın almayı kısıtlamak için harekete geçti. Yetkililer, Çin hükümetinin Çin merkezli şirketi Amerikalılar hakkında casusluk yapmak için sömürebileceği yönündeki endişelerini dile getirdiklerinde, karar doğrudan Huawei’yi hedef aldı.

Ancak ilk duyurudan sonra, Huawei ve bağlı kuruluşlarına ABD’de çalışmaya devam etmeleri için hızlıca lisans verildi. Ağustos ayında 90 günlük bir gecikmenin sona ermesinden sonra Ticaret Sekreteri Wilbur Ross, Huawei ürünlerine bir kez daha izin verdi. Gecikme bu hafta yine sona erecek olmasına karşın, belgelere göre Amerika Birleşik Devletleri bir uzatma daha verecek. Yeni bir değişiklik daha yapmayı yasaklayan yasağın 16 Şubat 2020’den sonra yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Huawei sözcüsü konu hakkında demeç verdi:

“Geçici Genel Lisans’ın genişletilmesinin Huawei’nin işi üzerinde her iki şekilde de önemli bir etkisi olmayacak. Bu karar Huawei’ye haksızlık olmaya devam ettiği gerçeğini değiştirmez.”

En yeni gecikme, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerinin ortasında geldi. Milletvekillerinin ulusal güvenlik endişelerini dile getirmelerine rağmen Başkan Trump, Huawei’nin kaderinin Çin ile yapılan bir ticaret anlaşmasının parçası olabileceğini öne sürdü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler