Cumartesi, Nisan 27, 2024

ABD Üzerinden Yaptığı Veri Alışverişi Sonrası Huawei İçin Çanlar Çalmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son bir haftadır Dünya ve Türkiye gündemini fazlasıyla meşgul eden Huawei krizinin perde arkası ortaya çıktı.  ABD Başkanı Donald Trump tarafından alınan acil durum kararı sonrası Huawei ve 70 İş ortağını iddialara göre güvenlik Tehtid’i oluşturan telekomünikasyon çalışmalarından dolayı kara listeye aldı. 

google in huawei yi saf disi birakmasi tum markalari alarma gecirebilir 1558359555

 

Bu durum sonrası Amerika’lı Şirketler başta Google olmak üzere  İntel, Qualcomm, Vodafone ,Microsoft, ARM (Çip Üreticisi) vb. büyük şirketler Huawei ile olan çalışmalarını askıya aldıklarını  ve yeni üretilecek olan Huawei ürünlerinde şuanlık Android Lisans‘ı almayacağını açıkladı. Bu kararlar sonrası Huawei tarafı uzun bir süre sessiz kaldı.

Bu uzun sessizlik sonrası Huawei tarafından bir basın açıklaması ile ‘Kendi İşletim Sistemimizi Yapacağız‘ temalı bir basın açıklaması yayınlandı. Basın açıklaması sonrası mevcut Huawei kullanıcıları , mevcut cihazlarının bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceğinin cevabının arayışına girdi.

Çok geçmeden Google tarafından da bu konu ile alakalı bir açıklama yayınlandı.

Google:

“Kanuna uyuyor ve sonuçları gözden geçiriyoruz. Hizmetlerimizin kullanıcıları için Google Play ve Google Play Protect’teki güvenlik korumaları mevcut HUAWEI cihazlarında çalışmaya devam edecek.”

 

Yaşanan bu durum sonrası  ABD ve Çin arasındaki Siyası ilişkilerinde sağlıklı olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bu durum ne zamana kadar devam eder bilmiyoruz ancak arada büyük sorunların olduğu açıkça ortada. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler