Cuma, Mayıs 3, 2024

ABD Yine Şaşırtmadı: Bir Vatandaşın Evinden Nükleer Füze Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD’deki Washington eyaletinde yaşayan bir kişinin evinin garajından eski bir nükleer füze çıktı. Washington eyalet polisi bu durum karşısında hayrete düşerken, garajında nükleer füze misafir eden kişinin kimliği açıklanmadı.

Evinde füze bulunan şahıs, Ohio eyaletindeki bir askeri müzeyi arayarak elindeki paslanmış füze gövdesini bağışlamak istediğini söyledi. Bunun karşılığında müze yetkilileri ismi açıklanmayan şahsın evine bomba imha timi gönderdi.

Washington Eyalet Polisi: Bu Ciddi Bir Mesele Değil!atom bombasi

Bomba imha ekibi ve polis ekipleri olay yerine vardığında bahsi geçen füzenin, üzerinde başlığı bulunmayan eski ve paslanmış bir metal yığını olduğunu gördü. Bu metal yığını, Douglas AIR-2 Genie (eski adıyla MB-1), 1,5 kilotonluk W-25 nükleer savaş başlığı taşımak üzere tasarlanan güdümsüz ve havadan havaya bir roketti. İşbu roket 1962 yılında üretimi sonlanan bir roketti ve Soğuk Savaş döneminde ABD ve Kanada Hava Kuvvetleri envanterlerinde bulunuyordu.

Polis Departmanı sözcüsü Seth Tyler, bu eski parçanın sadece nükleer başlığı taşımak maksatlı olduğunu aktardı. İçinde roket yakıtı bulunmayan bu füze parçasının, ciddi bir mesele olmadığının altını çizdi ve vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini de söyledi.

İsmi açıklanmayan kişi, füze parçasını daha önceden vefat eden bir komşusu tarafından kendisine teslim edildiğini ve bu parçayı müzeye bağışlamasını istediğini söyledi. Müze ise paslı roket parçasını şimdilik kabul etmezken, polis ekipleri bu parçanın garajda kalmasında mahsur olmadığını ve tamamen zararsız olduğunu belirtti.

Bu tarz yazılar ilginizi çekiyorsa eğer dilerseniz bu habere de göz atabilirsiniz: Amerika, Elon Musk’ın Roketiyle Gizli Göreve Çıktı!

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler