Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Amerika, Elon Musk’ın Roketiyle Gizli Göreve Çıktı!

ABD, görevi açıklanmayan insansız uzay uçağını Elon Musk'ın Falcon Heavy roketiyle yörüngeye yolladı.

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde, Amerika Birleşik Devletleri‘ne ait olan X-37B adlı insansız uzay uçağı SpaceX (Elon Musk’a ait olan uzay firması) tarafından uzaya fırlatıldı.

Siz de ABD ordusuyla Elon Musk’ın alakasının ne olduğuna anlam veremeyenlerdenseniz gelin konuya birlikte göz atalım.

Elon Musk, Birkaç Yıl Önce ABD Ordusuyla Anlaşma Yapmıştı

elon abd ordusu jpg

Bildiğiniz üzere Elon Musk adından sıkça söz ettiriyor. Son zamanlarda özellikle de Twitter’ı (yeni adıyla X’i) satın almasının ardından herkes tarafından oldukça fazla eleştiriye maruz kalıyor.

Daha önce yaptığı çalışmaları insanlık adına yürüttüğünü sıkça belirten Elon Musk, 2020 yılında SpaceX’e ait roketlerin ABD ordusunun emrinde olduğunu ve orduya ait mühimmatları dünyanın her yerine 1 saat içinde rahatlıkla ulaştırabileceklerini söylemişti. Bu açıklamanın ardından da Musk’a tepkiler çığ gibi yağmaya başlamıştı.

ABD’nin Gizli Görevinin “Faydalı” Bir Amaca Hizmet Ettiği Söyleniyor 

221111 F XX000 0003 jpeg
X-37B

ABD ordusu ile birkaç yıldır beraber çalışan SpaceX, bu sefer de görevi gizli olan X-37B adlı aracı gitmek istediği yere ulaştırdı. Gitmek istediği yer olarak belirtmek zorunda kaldık çünkü ABD ordusu bunu da büyük bir titizlikle gizliyor.

X-37B’nin bazı deneyler yapacağı bilinse de resmi olarak bir açıklama yapılmış değil. Fakat Reuters’ın (İngiltere merkezli haber ajansı) yaptığı habere göre bu insansız uçağın içerisinde NASA’ya (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) ait olan bitki tohumları mevcut.

Yine Reuters’a göre NASA, tohumların uzaydan gelen radyasyon dalgalarına nasıl tepki vereceğini öğrenmek istiyor. Bu araştırma sonucunda elde ettikleri bilgileri de, uzun süreli uzay görevlerindeki astronotların kendi yiyeceklerini üretebilmeleri için kullanmayı hedefliyor.

ABD’nin Çin’e Misilleme Yaptığı da Düşünülüyor

abd cin

Geçtiğimiz aralık ayının ortalarında Çin’de kendisine ait olan ve tabii ki de görevi gizli olan insansız uzay aracını yörüngeye yerleştirmişti. Yurt dışındaki basın kuruluşları, ABD’nin Çin’e misilleme yaptığını, tıpkı soğuk savaş döneminde SSCB-ABD arasında olduğu gibi ABD ve Çin arasında bir uzay yarışının başladığını söylüyorlar.

Şimdilik bu iddiaların herhangi bir kanıtı olmasa da, resmi açıklamalar geldiğinde haberimizi güncelleyeceğiz.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler