Cuma, Nisan 19, 2024

Abdi İbrahim, Kovid-19 Tedavisi için İlaç Üretimine Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de ilaç üretimi denildiği zaman akıllara gelen firmalardan biri olan Abdi İbrahim, Koronavirüs için önerilen ilacın üretimine başladı. Yapılan açıklamaya göre üretilen ilk parti üretimi de gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi.

ai arge calisan 3

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs‘ün Türkiye’ye gelmesiyle birlikte sağlık sektörü için hizmet sunan firmalar çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmaların doğrultusunda Koronavirüs’ün tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenen ilk ilacın seri üretimine başlamış oldu.

Abdi İbrahim tarafından yapılan açıklamada ilacın seri üretimine İstanbul’un Esenyurt ilçesinde başlandı. Nisan ayı boyunca 1 milyon 600 bin tablet üretim hedefi olan şirket, üretilen ilaçları Sağlık Bakanlığı’na bağışlayacak.

abdi ibrahim korona virus

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut‘un açıklamaları ise şu şekilde ;

“COVID-19’un tedavi protokolünde yer alan ilacın halihazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisiyiz. Tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan ham maddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik. Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Arkadaşlar bende farklı bir ilaç firmasında çalışıyorum üretim uzmanı olarak.Sağlık bakanlığından talimat ile bizde bugün istenilen bir ilacın üretimine başladık.İlaç ARGE onayından geçtikten sonra seri üretim artacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler