Çarşamba, Nisan 24, 2024

Adblock Plus Reklam Satmaya Karar Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet dünyasında Adblock ve Adblock Plus uygulamalarını bilmeyen kişi sayısı epey azdır diye tahmin ediyoruz. Kötü içerikli veya normal reklamları engellemeye yarayan bu eklenti reklam satışına başlama kararı aldı. Ne kadar garip değil mi ? Reklam engelleyici şimdi reklam satmaya başlıyor.

Adblock Plus Reklam Satacak

Belki de bu başlığı okurken tekrar okumak zorunda kendinizi hissetmiş olabilirsiniz. Ancak yanlış görmediniz, Adblock Plus artık reklam satışına başlıyor. Fakat kötü içerikli reklamlar değil, kabul edilebilir kullanıcı odaklı reklamlar olacak.

Yapılan açıklamalara göre reklam satış ağı hazırlıklarını ve altyapısını tamamlayan Adblock Plus, “kabul edilebilir” reklamları göstermeye başlayacak. Yayıncılar bu reklamları çok daha düşük gelirler ile sitelerinde yayınlamaya başlayabilecek. Kullanıcılar Adblock Plus kullansalar dahi, bu reklamları görmeye devam edecekler. Yani “kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş” atasözü buraya cuk oturuyor.

Yeni dönem içerisinde yayıncılar, Adblock Plus reklam satış ağı ile kodları web sitelerine yerleştirdikten sonra, reklamları göstermeye başlıyorlar. Tipik bir Adsense çakması diyebiliriz. Yapılan bir diğer açıklamaya göre 100 milyonu aşkın Adblock kullanıcısının %92.4‘ü bu reklamları kabul etmiş durumda.

adblock-plus
Reklamlar Beta Olarak Başladı

Adblock Plus reklam gösterimleri Beta olarak başladığı gibi, satış yapılam reklam gelirlerinin %80‘i yayınlayan kullanıcıya ait olacak. %6’lık kısım Adblock‘a giderken, %14’lük kısım ise yayıncıya ait olacak.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler