Çarşamba, Nisan 24, 2024

Adil Kullanım Kotası Hızı 5 Mbps’ye Çıkıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin adeta kanayan yaralarından birisi olan Adil Kullanım Kotası üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından resmi bir açıklama yaparak AKK üzerinde çalışıldığı bilgisi verildi. Yeni yapılan düzenlemelerde hız limiti 3 Mbps’den 5 Mbps‘ye çıkartılacağı söylendi.

“Adil Kullanım Kotası Kalkmayacak”

Daha önceden AKK‘nin kaldırılması için zilyon tane kampanya açıldı, destek istendi, olaylar meclise kadar uzandı. Ancak her ne kadar milyon tane imza da toplansa, firmalar AKK’nin kaldırılması için sıcak yaklaşımlarda bulunmuyor. Bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre AKK‘de minimum limit hızı 3 Mbps’den 5 Mbps‘ye çekileceği konusunda bildirim geldi.

Özellikle oyuncuların ay başında yakalanmış olduğu AKK sorununda ay tamamlanana kadar 3 Mbps‘ye inerek adeta işkenceye tabii tutuluyorlar. Aynı sorunu bizlerin de yaşadığının altını çizelim. Fakat BTK tarafından ne yazık ki Adil Kullanım Kotası için bir çözüm bulunamadı. Sadece şuanda yapılan hızın bir tık yukarıya çekilmesi oldu.

O yüzden sağda solda yapılan “AKK Kaldırılıyor” haberlerine lütfen aldırış edip hayalleriniz ile oynamayınız. Firmaların birleşerek bir şeyler yapıyor olması da AKK’nin kalkacağı anlamına gelmiyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının %69.4‘ünü elinde tutan Türk Telekom‘un bu firmalara katılmayışı her şeyi ispatlıyor zaten.

adil-kullanım-kotasının-hızı-artıyor
BTK Başkanı Konuştu

Şuanda BTK’nın başkanlığını yürüten Ömer Fatih Sayan şu açıklamalarda bulundu: “Tüketicilerin taleplerini her zaman takip ediyoruz. Operatörlerin hızlarını arttırmaları için kendilerini davet ediyorum. Adil Kullanım Kotası makul seviyelere çekilmek zorunda.” dedi. Ardından bu açıklamalardan sonra 3 Mbps olan hız 5 Mbps‘ye çekilerek çalışmaların devam edeceği belirtildi.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Hocam 5 ne ya vişine gelince her şeyi yapıyorlar bizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar bizde salağız ya hemen de seviniyoruz patlamak üzereyim sinirden neyse

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler