Perşembe, Nisan 25, 2024

Adobe Flash Player, Windows 10’dan Kaldırılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows 10 için bir sonraki güncellemenin Flash Player’ı otomatik olarak kaldıracağını onayladı. Flash Player son perdesine yaklaştığından, Adobe artık kullanıcılara yazılımı tamamen kaldırmalarını hatırlatan yeni bir açılır uyarı yayınladı.

Eylül 2020’de Microsoft, Flash Player’ı Denetim Masası’ndan ve diğer alanlardan kaldıracak yeni bir otomatik Windows Güncellemesi üzerinde çalıştığını doğruladı. Teknoloji devi ayrıca “Adobe Flash Player’ın kaldırılması için güncelleme” etiketli isteğe bağlı bir güncelleme yayınladı.

Bildiğiniz gibi, Microsoft ve Adobe, 2021’in başlarında Flash için destek almayı planlıyor. Son teslim tarihinden önce Adobe, Flash Player’ın hala kullanıldığı Windows PC’lerde açılır bildirimler göstermeye başladı.

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player, Windows 10'dan Kaldırılıyor 3

“Adobe Flash Player’ı kullandığınız için teşekkür ederiz. Sisteminizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için Adobe, 12 Ocak 2021 tarihinden itibaren Flash içeriğinin Flash Katmanında çalışmasını engelleyecektir. Adobe, Flash Player’ı, kaldır düğmesine tıklayarak sisteminizden hemen kaldırmanızı şiddetle tavsiye eder ”

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi Adobe, oynatıcıyı manuel olarak kaldırmasanız bile Ocak ayında Flash içeriğinin otomatik olarak çalışmayı durduracağını onaylayarak kararın bir nedeni olarak güvenliği belirtti.

Bu açılır pencerenin tüm cihazlara gönderilmediğini ve şu anda aşamalı olarak sunulduğunu unutmayın. Önümüzdeki üç hafta içinde Windows Update aracılığıyla daha geniş bir kullanıma sunulması muhtemeldir. Adobe’nin kendi uyarısına ek olarak Flash Player, Windows Update tarafından sisteminizden silinecektir.

kgBjCsrxNG3KoSU8qorvMc 1
Adobe Flash Player, Windows 10'dan Kaldırılıyor 4

Bu değişikliğin, Flash’ın bir sonraki büyük tarayıcı güncellemesine kadar hala yerleşik bir bileşen olarak kalacağı tarayıcılarınızı etkilemeyeceğini belirtmekte fayda var.

Mozilla, Ocak ayında Firefox 85 çıktığında Flash Player’ın dahil edilmeyeceğini onayladı. Microsoft ve Google, Chromium tabanlı web tarayıcılarında Flash Player’ı devre dışı bırakmayı planlıyor, ancak bunun ne zaman olacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler