Cuma, Nisan 19, 2024

Adwords Ve SEO Birbiriyle İlişkili midir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir kaç gündür SEO ve Google hizmetleri hakkında yazılar yazıyordum bu sefer ise Adwords ve SEO birbiriyle bağlantılı mı bundan bahsedeceğim. 

Adwords ve SEO Birbiriyle İlişkili midir?

Kısaca bir SEO tanımı yaparsam, burada ki hedef ve amaç sitelerin Google ve diğer arama motorlarında anahtar kelimelerde üst sıralarda bulunması ve buna bağlı olarak fazlaca ziyaretçi çekmesidir. Bu noktada reklam verilen verilen bir site genelde sitenin amaçladığı anahtar kelimelerle ziyaretçi alacağından dolayı arama sonuçlarında + bir değer alır. Fakat sırf reklam verdi diye Google o siteyi üst sıralara çıkartmaz. Bu sebeple reklam verilen  sitenin SEO anlamında da üst sıralara çıkmasını istediğiniz kelimeleri, reklam anahtar kelimeleri arasında  verebilir ve bu sayede yükselişte bir taraftan da yardım alabilirsiniz. Unutmayın ki sadece Adwords reklamı basarak üst sıralara çıkamazsınız.  Düzgün ve kaliteli bir SEO çalışması gerekiyor. 

Adwords ve SEO arasındaki farklar nelerdir? 

Aslında aradaki fark çok açıktır. Birinde olaylar sadece reklam yani maddi çalışma üzerinde  ilerlerken, diğerinde ise sağlam bir çalışma ürünü  olarak siteler üste çıkar. Adwords reklamı verdiğinizde sıralama yapılır ve ilk 2-3 kaliteli reklam arama sonuçlarının üstünde farklı bir renkte gösterilir. Bu aslında ziyaretçi için direkt tıklanılacak linklerden birisidir. Kalite puanı ve verilen tık başı ücrete göre yanlarda da reklamlar çıkar. Bunlar üsttekiler kadar etkili değildir aman yine de sağlam bir anahtar kelime ve reklam metni ile çok iyi bir ziyaretçi kitlesi yakalayabilirler. Sadece reklam vermek bir site için SEO yapmak anlamına gelmez. Fakat bu ikili birbirini iyi destekleyebilirler. İstenilen kelimede üst sıraya çıkarken birbirlerine yardım edebilirler. Ancak bu işi yarın de kurallara uygun yapmak gerekecektir. Kuralsız işi Google pek sevmez.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler