Cuma, Nisan 26, 2024

Doğru Bilinen Fakat Google’da Spama Düşüren Hatalar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu konumda site sahiplerinin doğru bildiğini sanılan yanlışlardan bahsedeceğim. 

Spam konusu Google için çok önemli bir konudur. Sebebi ise web sitenizi yükseltmek adına yaptığınız  bütün çalışmaların fazlasıyla yapılıp yapılmadığına  bakar. Örnek gösterecek olursam,  bir konu hakkında sitenizde makale yayınlayacaksınız  ve etiket kısmına konu ile alakalı 10 tane anahtar kelime yazdınız  ve yayımladınız bunu Google Spam olarak görür ve filtreye girebilirsiniz. 
En fazla 3 tane girmenizde  fayda var. Ayrıca Google son gelen güncellemeler ile etiket benim için önemli değil dedi ve etiketin  bir önemi kalmadı. Fakat yine siz etiketlerinizi giriniz çünkü ileride Google tekrar etiketler önemlidir deyip güncelleme getirebilir. 

Başka bir madde ise Spam yorumlardır . Bunlar Google’ın sevmediği şeylerdir. Spam yorumlar atıldıkça siteniz Google tarafından sırası yani Alexa sırası yükselir. Spam yorumlar için WordPress kullanıcılarına önerdiğim eklenti ise Akismet eklentisidir. Bir diğer unsur ise izinsiz kaynak gösterilmeden çalıntı içerik paylaşmak. Kötü niyetli yazılımlar, rahatsız edici içerikler ve Google’ın sunduğu hizmetleri örneğin Adsense yada Google Haritalar gibi hizmetleri kötü  yönde kullanmak Spam konusudur.

Bir diğer konu ise Backlink konusudur. Site sahipleri yada Web masterlar çoğunlukla fazladan ve alakasız Backlink alarak bir işe yaradığını sanmaktalar, halbuki fazla ve işe yaramayan sizin sitenizin konusuyla alakasız Backlinkler almak sitenizi Spama düşürür.

Doğru Bilinen Fakat Googlede Spama Düşüren Hatalar

Bir başka husus ise, makale yazdınız ve anahtar kelimeleri bold yaptınız fakat aynı kelimeyi 3’den fazla bold yapmanızı önermem, neden 3 sorusunu sorabilirsiniz, bu net bir sayı değil tam olarak fakat 3 ideal bir sayı olduğu için 3’den fazla bold yapmayınız derim. 
Spam konusu gibi filtreye sokan durumlarda var örneğin, Adcash gibi yerlerden sitenize fazlaca reklam eklemeniz hem Google açısından hemde ziyaretçi açısından beğenilmez. Bununla birlikte alakasız alınan Tanıtım Yazıları alırsanız buda sizi spama düşürecektir.
Bir diğer Spam konusu ise saldırıya uğramış sitedir. Öncesinde sitenize SEO çalışması yapılmış ise ve bunun faydalı olmadığını düşünüp Anti-SEO çalışması yaparsanız yine Spam olarak algılanır.

Son olarak’da kırık linkler sitenizi Spama düşüren konulardan bir tanesidir, fazlaca sitenize kırık link barınıyorsa sizin açınızdan kötü demektir. WordPress kullanıyorsanız size önereceğim eklenti, Broken Links.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler