Cuma, Temmuz 26, 2024

Airfryer ve Robot Süpürgeler için Dev Zam Yolda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robot süpürgeler ve airfryer cihazlar, yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Gündelik hayatta bu cihazların ne kadar çok işimize yaradığını düşünecek olursak, bu tip cihazların yaygın bir şekilde kullanılması da bir hayli mantıklı geliyor. Şu sıralar robot süpürgeler ve airfryer cihazlar için ise bambaşka bir konu gündemde. Yapılan son düzenlemelere göre söz konusu cihazlar için dev zamlar yolda.

Üstelik zamlar için sayılı bir zaman kaldı. Gelin daha fazla detaya göz atalım ve fiyat artışının ne denli yüksek olacağını değerlendirelim.

Airfryer ve Robot Süpürgelere Zam Geliyor

Zam haberinin gündeme gelmesinin nedeni, bu cihazların “Gözetime” tabi tutulacak olması. Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karara göre artık bu tür cihazlar Türkiye’de ithal edildiği zaman gözetim uygulamasına dahil olmuş olacak.

Bu durumda 100 doların altında fiyata sahip olan airfryer cihazlar ile 200 doların altında olan robot süpürgeler direkt olarak ithal edilemeyecek. Bunun için gözetim belgesinin alınması gerekecek. Düşük fiyatlı akıllı telefonlar için de benzer bir uygulamanın yürürlükte olduğunu biliyoruz.

Airfryer ve Robot Süpürgeler için Dev Zam Yolda

Peki Nasıl Oluyor da Fiyat Artışı Yaşanıyor?

Diyelim ki ithalatçı 50 dolar seviyesinde bir robot süpürgeyi getirtmek istiyor. Ancak bahsettiğimiz gözetim belgesine sahip değil. Bu durumda cihaz otomatik olarak 200 dolar üzerinden gümrük vergisine tabii olmuş olacak.

Haliyle 50 dolarlık cihaz, 200 dolar üzerinden giriş yapacak ve fiyatları da fırlamış olacak. Özellikle ucuz olan modellere bu şekilde yüksek oranda zamların gelmesi bekleniyor.

Belki yeni karar sonrasında yerli üreticiler pazarda biraz daha fazla söz sahibi olmaya başlar. Tabii ki bunun için de önce ürünleri kaliteli bir şekilde üreten yerli üretici bulmak gerekiyor. Orası da ayrı bir gündemin konusu.

Airfryer ve Robot Süpürgeler için Dev Zam Yolda

Yeni Karar Ne Zaman Kullanımda Olacak?

Olası zamların gelmeden önce bu tip bir cihaz alacaksanız, çok zamanınız kalmadı. Zira alınan karar 23 Nisan sonrasında yürürlülükte olacak. Fiyatlar hemen artar mı emin değilim ama muhtemelen zamları görmeye başlayacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler