Cuma, Mart 29, 2024

Alınabilecek En İyi Araç Kamerası Önerisi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuanda söylentilere göre yeni yasa ile birlikte artık araçlarda kamera bulunması yavaş yavaş zorunlu hale geleceği konuşuluyor hocalar. Ancak şuanda resmi bir yürütme olmamasına karşın araç kameraları yavaş yavaş Türkiye’ye girmeye başladı. Peki bu konuda alınabilecek en iyi araç kamerası hangisi ?

Piyasada pek çok model ve marka mevcut. Ancak kimisi yaptığı kayıt ile hiçbir şey gösteremediği gibi, kimisi de çözünürlük sıkıntılarından dolayı pek çok sorun oluşturdu. Biz de bu hafta Yurt dışı üzerinden alabileceğiniz Smarnoo S1 araç kamerasına yakından göz atıyoruz.

Araç Kamerası Zorunlu Olacak mı ?

Şuanda zorunlu olduğu filan yok arkadaşlar. Ancak artan trafik kazaları ve bu kazalar ile gelen sorunlardan ötürü olmayacak diye bir kaide de yok. Sadece şuan için böyle bir kararın çıkacağı yönünde söylentiler mevcut. Fakat yasa çıkmasa bile aracını ve kendi sağlığını düşünen kişilerin araç içi kamera taktırması gerektiğini düşünüyorum. Zira kör bir noktada kaza olduğunda kamera kaydı olmadığı için zor durumda kalabiliyor ve ispat gerektiren durumlarda ispatlayamadığınız için başınız ağrıyabiliyor.

O yüzden sırf kendinizi düşünerek araç kamerası almanızı tavsiye ediyoruz. Biz de bu hafta bu konuyu ele almak istedik. Türkiye’de son zamanlarda revaçta olan araç kameraları konusunda fazla da soru aldığımız için size Gearberst üzerinden alabileceğiniz en iyi araç kamerasından bahsedeceğiz.

smarnoo arac kamerasi 004

Nedir Bu Smarnoo S1 Araç Kamerası ?

Arkadaşın adı Smarnoo S1 olarak geçiyor hocalar. Normal kayıt yapan ve görüntüden bir şey anlaşılmayan diğer araç kameraları ile kesinlikle karıştırmamalısınız. Zira sürekli kayıtta olan bir kameraya göre cam gibi kayıt yaptığının altını çizelim.

Ürün 3 inçlik bir LCD ekrana sahip olduğu gibi, 7/24 sürekli kayıt alabiliyor. Öte yandan 170 derecelik ön açı, 155 derecelik arka açısı ile piyasadaki modeller arasında en iyilerinden birisi. Cihazda bulunan ön kamera 3.0 MP çözünürlük sunarken, 1080p kayıt yapabiliyor. Siz isterseniz hafızadan kısmak için 720p görüntüye de çekebiliyorsunuz.

Arka kamerası ise 1.3 MP çözünürlük sunarken, 720p kayıt alabiliyor. Çift kamera olması bu sayede hem ön taraftan hem de arka taraftan gelebilecek darbelere, kazalara veya çalınmalara karşı büyük önlem olacaktır. Cihazın fonksiyonları arasında ise Sarsıntı Azaltma, Otomatik Güç AÇ , GPS, HDR ve Park İzleme gibi pek çok özellik bulunuyor.

smarnoo arac kamerasi 003

smarnoo arac kamerasi 002

Gelelim ekran çözünürlüğüne. Cihaz yukarıda bahsetmiş olduğum üzere 3 inçlik bir ekrandan oluşuyor olsa da, 960 x 240px görüntü sunuyor. Öte yandan üzerinde bulunan mikrofon ile ses kayıtlarını da alabiliyorsunuz. Bu özelliğin olması gerçekten bazı durumlarda hayat kurtarabilir.

Hemen aşağıdaki görsellerden ise Smarnoo S1 araç kamerasının kaydettiği bir kaç görüntüyü bulabilirsiniz. Gerçekten araç kameraları arasında en iyi görüntü kalitesine sahip modellerden bir tanesi diyebilirim.

smarnoo arac kamerasi goruntu kalitesi 002

smarnoo arac kamerasi goruntu kalitesi

Nasıl Sipariş Veriliyor ?

Gearbest üzerinden sipariş verebileceğiniz bu ürün 10 gün içerisinde elinizde oluyor. Şuan ki satış fiyatı 89 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ancak şuan için şöyle bir sorun var: Gearbest.com sitesi elektronik sigara satışı yüzünden engellenmiş durumda. Ya aşağıdaki mobil linke tıklayarak girip alabilirsiniz, yada DNS ayarlarınızı değiştirerek siteye kolayca ulaşabilirsiniz. Devlet elektronik sigara konusunda yaptırımlar uyguladığı için Çin’in en büyük e-ticaret sitesinden birisi olan Gearbest’i bile engelleyebiliyor. Haklılar da yani..

Bakalım sorun ortadan kaldırılana kadar bu şekilde siparişlerinizi rahatlıkla verebilirsiniz hocalar. Bir sonraki ön inceleme yazımızda görüşmek üzere..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Bu kamera smarnoo s1 iyi değil kimseye tavsiye etmiyorum. Kamera çok kaba ve cift kamera kullanınca kalite düşüyor. Üretici ürünün arkasında değil. Merdiven altı cin üretimi. Bilindik kuruluşa bağlı ürünleri tercih edin. Ben çöpe attim parayı siz atmayin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler