Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Amazon, Prime Video Kullanıcılarına Reklam Göstermeye Başlayacak!

Amazon Prime Video, ek ücret ödemeyen kullanıcılarına 29 Ocak 2024'ten itibaren reklam göstermeye başlayacak.

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda, Prime Video’ya reklam ekleneceği dedikoduları ortaya çıkmaya başlamıştı. Amazon, dedikoduları boşa çıkarmayarak önümüzdeki 29 ocaktan itibaren platforma reklam ekleyeceğini kullanıcılarına duyurdu. Amazon, reklam eklemelerinin nedenini ise, Prime Video kullanıcılarına çok daha ilgi çekici ve kaliteli içerikler üretmek amacıyla olduğunu söyledi.

Amazon ABD’deki bazı Prime Video kullanıcılarına gönderdiği e-postalarda, 29 Ocak 2024 itibariyle 2,99 dolarlık ek ücret ödemek istemeyen kullanıcıların Prime Video’da artık reklam göreceklerini belirtti.

Amazon, Prime Video’daki Reklamların Abartılı Olmayacağını Söylüyor

Youtube reklami atla

Amazon, kullanıcılarına gönderdiği e-postada şu ifadelere yer verdi:

“Doğrusal TV ve diğer akışlı TV sağlayıcılarından anlamlı ölçüde daha az reklam yayınlamayı hedefliyoruz. Herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor ve Prime üyeliğinizin mevcut fiyatında herhangi bir değişiklik yok.”

Bu açıklamaya göre Prime Video, kullanıcılarını YouTube gibi reklam bombardımanına tutmayarak seyir zevkini çok da bozmayacak gibi görünüyor. Reklamların saat başına dört dakikadan uzun olmayacağı da dedikoducular tarafından tahmin ediliyor.

Reklamlar Şimdilik Sadece ABD’de Gösterilecek

Bildiğiniz üzere Türkiye üzerinden Amazon Prime satın aldığınızda, Amazon Prime’ın sunmuş olduğu bütün ayrıcalıklardan yararlanabiliyorsunuz. ABD’de ise durum bizdekinden biraz farklı işliyor. ABD’de bulunan kullanıcılar Prime Video’yu ayrı, Amazon Prime’ı ayrı bir şekilde satın almak zorunda kalıyor. Bu sebepten ötürü reklamlı Prime Video, Türk kullanıcılarını şimdilik etkilemeyecek gibi duruyor.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Halihazırda ücretli bir şekilde abone olduğumuz online servislerin reklam göstermesi sizce ne kadar doğru? Yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler