Cuma, Mart 29, 2024

Amazon Türkiye Artık Hazır!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet ülkenin gündemini son zamanlarda epeyce meşgul eden Amazon Türkiye hem web sitesi, hem kargo, hem de gümrük tarafında tüm pürüzleri giderdi. Aynı zamanda şuanda Amazon’un Türkiye ayağındaki web sitesinde ürünler de eklendiği gibi, her gün 3000’e yakın ürün XML ile siteye ekleniyor.

Resmi Giriş Tarihleri Ne Zaman ?

Piyasada şöyle bir dedikodu var: “Amazon Türkiye‘ye gelecek diyorlar ama bence gelmeyecek.” artık geldisi, gelmedisi kalmadı bu işin. Amazon Türkiye resmi olarak tüm sözleşmeleri ve gümrük idare yönetmeliğine uygun çalışmalarını tamamladı ve Türkiye’ye resmi olarak giriyor.

Web sitesinin açılış tarihi ise 18 Temmuz 2018 olarak duyuruldu. Bu tarihte ise Amazon Türkiye kullanıcılarına özel büyük bir indirim uygulayarak kampanya başlatacak. Aynı zamanda ürünleri satın aldığınızda yine Türkiye’ye özel fırsat kombinasyonları uygulanacak.

Şuanda Amazon Türkiye’ye ulaşmak istediğinizde otomatik olarak Almanya adresine yönleniyorsunuz. Fakat çok yakında bu yönlendirme de kaldırılarak amazon.com.tr hizmete girmiş olacak. Sonrasında ise piyasa epey karışacak diyebilirim.

amazon

Diğer Teknoloji Mağazaları Ne Olacak ?

Burada gerçekten çok büyük bir soru işareti var. Amazon Türkiye‘ye giriş yaptıktan sonra böylesine büyük bir güç ister istemez Türkiye pazarını da epey eline alacak. Malum Türkiye’de şuanda satış yapan büyük teknoloji mağazaları da var. Eğer Amazon satışlarını yaparken Türkiye fiyatlarının da altında bir pazarlama politikası yürütecek olursa bakın siz o zaman piyasadaki karışıklığa.

Hatta bu durum öylesine ciddi ki, Amazon‘un yapacağı kampanyalardan sonra büyük tekel olarak gösterilen firmalar sıkıntılara girebilir. Daha önceden Bimeks ve Gold gibi mağazaların kapandığına hep birlikte şahit olduk. 2018 Temmuz ayından sonra da yaprak dökümleri başlayabilir.

amazon turkiye

Şuanda Amazon Temmuz ayına kadar kalan ufak tefek pürüzleri de giderdikten sonra resmi web sitelerini kullanıma açacaklar. Asıl cümbüşü ondan sonra göreceğiz diyebilirim. Ek olarak bir diğer tahminim ise Türkiye’deki tekel teknoloji marketleri Amazon ile baş edemezlerse, ‘büyüksün abi‘ mantığında Amazon çatısı altına da girebilir. Bu sene yine çok şiddetli geçecek gibi..

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ? Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum hocalar..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

15 YORUMLAR

  1. Yerlilerin pazar payı elbet düşecek ancak bu çoğunlukla web sitesi satışları ile alakalı olacak. Dükkana gidip görmek isteyen yine dükkana gidecek.

  2. amazondan ürün alan biri olarak söylüyorum şuan tüm ihtiyaçlarım için (çorap dahil) amazondan alıyorum, böyle bir müşteri hizmetleri anlayışının Türkiye ye gelmesi için en az 25 yıl var alıp 2 ay kullanıp bozulan oyuncak arabayı iade etmek istedimcevapq şu; araba sizde kalsın biz parasını iade ediyoruz. Amazon Türkiyey gelmeli hemen gelmeli şimdi gelmeli 🙂

  3. iyi hoşta amazondan aldığımız fiyatlar burdaki fiyatlarla eş olmasın bi anlamı olsun bıktık burdaki kan emicilerden tüketici harekete geçmeli artık

  4. Merakla bekliyorum, Amazon’un fiyat anlamında çok büyük bir indirim sağlayacağını düşünmüyorum. Kur oynaklığı en büyük dezavantajımız, ancak Amazon’un iş anlayış, müşteri ilişkileri gibi konularda sektöre öncülük edecektir. Bu da uzun vadede hizmetlerin fiyat performans noktasında daha iyi bir yere gelmesini sağlayacaktır. Bir de direkt olarak Türkiye pazarına girmeyen bazı markaları Amazon’un kendisi getirecektir. Bu ürün çeşitliliği de haliyle rekabeti ve sonuç olarak pazarı iyileştirecektir.

  5. Turkıyenın esnaf ve zanaatkarlar odası dıye bır sey var bılmem duydunuzmu.Pazarlama mudurluklerı,satın alma mudurluklerı,ekonomı bakanlıkları flan fıstan bır suru bakanlık ve mecra var.Tum satıcı fırmalar urunlerı yaklasık olarak aynı fıyattan satma zorunlulugu var.rakıp fırmanın altında satılan her urune belgelerle kanıtlaması lazım,bunun vergısı flanda var yanı bır suru resmı evrak donmesı lazım ortada.Amazon’da ne kadar ugrasır bu evraklarla bılemem.sız yınede pek umıtlı davranmayın.

  6. Merhaba amazon telegram grubu açılmıştır.

    amazon’da satış yapmakla ilgileniyorsanız veya satış yapan kişilerden bilgi almak istiyorsanız grubumuza bekleriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler