Salı, Nisan 23, 2024

70 Milyon Kişi Spotify Kullanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İsveçli müzik veri akışı servisi olan Spotify, yeni açıklanan verilere göre 70 milyon kişiden oluşan bir kullanıcı kitlesine sahip. Android, iOS ve PC gibi platformlar üzerinden hizmet veren şirket; görünen o ki, büyümeye devam ediyor. Twitter üzerinen yapılan bu açıklama ile, bahsi geçen platformun büyük bir başarıya imza attığını görüyoruz. Zîra 70 milyon, hiç de küçümsenecek bir rakam değil.

Saran Kasede, Çizilen CD’ye ve Bazen Kilometrelerce Mesafe Gitmeye Son!

Yaşadığımız dönemde hemen her şey dijitalleşmekte. Önceden bir filmi, bir şarkıyı, bir vidyo oyununu veya herhangi bir medya ürününü fiziksel disk, kaset ve bunun gibi materyaller ile sağlayabiliyorduk. Bir müzik dinleyebilmek için plaklara, kasetlere, kompak disklere ihtiyaç duyarken; günümüzde internetin yoğun kullanımı sayesinde bu fiziksel araçlardan kurtulmuş olduk. Artık internet imkanının olduğu her yerde, bu tür ihtiyaçlarımızı karşılayabilmekteyiz.

İnternet kullanımının bu denli arttığı dönemde, pazarlama şekilleri de değişimden nasibini aldı. Artık sevdiğimiz bir şarkıyı dinleyebilmek için köşedeki Fevzi Ağabey’lerin dükkanlarına veya müzik marketlere gitmek durumunda kalmıyoruz. Hemen hepimizin cebinde bulunan sanal alemden dilediğimiz parçayı birkaç saniye içerisinde ediniyor, keyfimize bakıyoruz. 

70 Milyon Kişi Spotify Kullanıyor İÇERİK PNG min

İnternet üzerinde bulunan müzik dosyalarını hem yasal yollardan, hem de kanunsuz yollardan elde edebilmekteyiz. Bu noktada işini yasal yollardan yürütmek isteyen müzik severlerin en beğendiği platformlardan birisi ise, şüphesiz ki Spotify. Bu platform üzerinden kullanıcılar hem yasal yoldan müzik edinmenin vicdânen rahatlığını yaşıyor, hem de gerçekten kaliteli müzik dosyalarına sahip oluyor.

Kullanıcı Sayısı 70 Milyona Ulaştı

Son yıllarda söz konusu platformun kullanıcı sayısı oldukça arttı. Özellikle operatörler tarafından sunulan internet paketi fiyatlarının yavaş yavaş düşmesi ile kullanıcılar üç-beş megabyte’ın hesabını yapmamaya başladılar. 

70 Milyon Kişi Spotify Kullanıyor İÇERİK 2 PNG min

Kısa bir zaman öncesinde Universal Music Group, Sony Music ve Warner Music Group gibi şirketler ile yaptığı lisans anlaşmalarını yenileyen şirket, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile son kullanıcı sayısını bildirdi. En son Temmuz ayında kullanıcı sayısını takipçileri ile paylaşan şirket, o dönemde 60 milyon kişilik kullanıcı kitlesine sahipken, şuanda 70 milyona ulaşıldığını açıkladı.

Son dönemde ülkemizde bulunan sanatçıların da bu platform üzerinden parça yayınlamakta olduğunu düşünürsek, Spotify‘ın uzunca bir dönem daha popülerliğini koruyacağını söyleyebiliriz. Durumdan haberi olmayan okurlarımız için, bahsi geçen müzik platformunun belirli şartlar koşulunda 30 günlük bir deneme imkânına sahip olduğunu da belirtmek isteriz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler