Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD 32 Çekirdek 64 İş Parçacıklı Threadripper 2000 Serisini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tayvan’da düzenlenen Computex 2018 fuarında AMD gelecek nesil ikinci nesil Ryzen Threadripper işlemcisini duyurdu. Bu işlemci 32 çekirdek ve 64 iş parçacığına sahip olacağı da doğrulandı. Üst düzey mimari çalışmalarının yeni vazgeçilmezi ile şuan karşı karşıyayız.

32 Çekirdek / 64 İş Parçacığı

Yaklaşan Threadripper serisi daha fazla çekirdek almaya devam ederken, AMD geçtiğimiz haftalarda 2020’ye kadar olan yol haritasını paylaşmıştı. Bu haritanın ikinci serisinde ise ikinci nesil Threadripper işlemciler bulunuyor. 12 nm mimarisine dayanan bu canavar, daha yüksek frekans, daha yüksek güç ve daha iyi verimliliğe sahip olacağı sözünü verdi.

Intel’in fuarda duyurduğu 28 çekirdekli işlemcinin hemen ardından bu işlemcinin duyurulması ortalığı karıştırdı. Herkes “ooo Intel 28 çekirdek mi? vayy beee” yorumları yaparken, 32 çekirdeği görmek ağızları açık bırakmaya yetti. Bu da her iki üreticinin de yeni geliştirdiği donanımları ile üst düzey masaüstü pazarında rekabetin kızışması anlamına geliyor.

AMD Ryzen 2000 serisi Threadripper işlemcilerin 1599 dolardan başlayan fiyatlar ile satılması bekleniyor.

AMD Ryzen Threadripper 32 Cekirdek 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler