Perşembe, Mayıs 2, 2024

AMD 7.Nesil Pro APU Masaüstü İşlemciler HP ve Lenovo’da Görüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD tarafından geliştirilmiş olan 7.nesil AMD PRO işlemcili ilk masaüstü bilgisayarlar görücüye çıktı. Yeni işlemcinin kod adı “Bristol Ridge PRO” olduğu gibi, yeni PRO APU serisi Lenovo ve HP bilgisayarlar ile buluştu.

AMD 7.Nesil Pro APU İşlemciler Neler Sunuyor ?

Yeni işlemciler iş gereksinimlerini karşılayabilmek adına PRO APU‘lar ile arttırılmış işlem ve grafik performansı vaat ediyor. Aynı zamanda iyileştirilmiş enerji verimliliği sunduğu gibi, BT sektöründe yatırımları koruyabilmek için güvenli bir platform sunuyor.

HP ve Lenovo ile firmaları AMD ile anlaşarak işlemcilerini 7.nesil AMD PRO APU ile güncelledi. Yeni serilerde ticari sınıf, performans ve üretkenlik ön plana çıktığı gibi, Device Guard, Windows Hello, Bitlocker ve Biometric Security gibi özellikler de yanında getiriyor.

7-nesil-amd-pro-003
Şirketler İçin Öncü Olacak

Yeni AMD işlemcilerde atanmış ve bütünleşik Secure Processor teknolojisi ile hassas veri ve güvenilir uygulamaların korunması hedefleniyor. Bu teknolojide güvenlik fonksiyonlarını uygulayan bir sistem yer aldığı gibi, bağımsız donanım tabanlı dizin kökü, uygulama güvenliği ve içerik korumasının yanı sıra, fTPM 2.0 yer alıyor.

Biliyorsunuz, artık günümüzde gerek oyun, gerek uygulama ve gerekse programlarda giderek artan bir işlem ve grafik talebi bulunuyor. Ekran kartı, işlemci ve diğer teknolojileri üreten firmalar da bunlara ayak uydurmak için teknolojilerini sürekli geliştirmek durumunda. AMD PRO masaüstü işlemcileri de tam bu noktada 6.nesil AMD PRO‘ya kıyasla %14’e kadar daha fazla işlem yeteneğine sahip olduğu gibi, %22’ye kadar daha fazla grafik performansı ve %32’ye kadar daha fazla enerji verimliliği sağlıyor.

7-nesil-amd-pro-004
AMD 7.Nesil Sistemler Hızlı Geliyor

HP’nin EliteDesk 705 G3 serisi masaüstü bilgisayarlarında küçük form faktör veya mini faktör sistemler ön plana çıkarken, kurumsal sınıf deneyimleri için sunulan yüksek performans ve güvenlik önemli detaylar arasında. EliteDesk masaüstü bilgisayarda kullanıcılar BIOS bozulma veya ataklarını otomatik olarak tespit eden HP Sure Start ile güvence altına alınıyor. Aynı zamanda bu özellik TPM 2.0 ve üçüncü bir güvenlik katmanı olarak fiziksel güvenlik aksesuarlarını içeriyor.

7-nesil-amd-pro-001
7.nesil AMD PRO işlemciler ilerleyen zamanlarda yeni sistemlere de entegre edilerek piyasaya sunulması bekleniyor.

7-nesil-amd-pro-002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler