Cuma, Nisan 26, 2024

AMD, ASRock’un Avrupa’da Ekran Kartı Satışına İzin Vermedi

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASRock tarafından geliştirilen yeni AMD tabanlı ekran kartlarının piyasaya sürülmesi, incelenmesi, test sonuçlarının paylaşılması ve satışa açılması için çalışmalar sürerken, şok bir açıklama AMD tabanından geldi. TomsHardware’dan edindiğimiz bilgilere göre AMD, ASRock‘un ekran kartı satışına Avrupa’da izin vermedi.

AMD Neden Böyle Bir Adım Attı?

Sorunun uzun soluklu olduğunu düşünmesem bile, ASRock Global Satış Müdürü şu açıklama ile durumu özetledi; “Sorun şu ki, AMD AB’de satış yapmamızı kabul etmedi. Bu gerçekten üzücü bir durum.” dedi. ASRock’un Avrupa pazarına girmesini engelleme kararı şuanda tartışmalı bir durumda.

Zira bölgesel satış yasakları oldukça yaygın olarak bilindiği gibi, mesela aynı nedenlerden dolayı ColorFul ve ColorFire grafik kartlarını satın alamıyorsunuz. Bu bölgede çok sayıda yönetim kurulu ortağı bulunuyor. Avrupa pazarı firmalar için büyük bir deniz olarak görünse de, önce aşılması gereken engeller var.

asrock ekran karti 002

“İlla ben o ekran kartını alıcam”

Müşteriler mümkün olan en düşük fiyata ekran kartı seçimlerini yaparken, illa “ben ASRock ekran kartı alıcam” diyenler varsa, bölgesel satış yasaklarının yapay olarak yürütüldüğü bölgeler var. Ek vergiler ve nakliye masraflarını göze alabilecek son kullanıcılar bu ekran kartlarını satın alabiliyorlar.

ASRock şuanda Avrupa pazarına açılmak için pürüzlere gidermek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Eğer AMD‘yi direkt olarak etkilemeyen durumlar ve ortamlar gerçekleşmezse, kısa zaman içerisinde bu pürüzlerin de giderileceğini düşünüyorum.

asrock ekran karti 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler