Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Radeon Adrenalin 22.5.2 Yayınlandı! Değişiklikler Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Radeon Adrenalin 22.5.2 sürümü yayınlandı. Yeni sürücü ile beraber bir dizi düzenleme yapıldığını gördük. Düzenlemelere bakacak olursak bu kez öyle üstün körü geçilecek bir güncellemeden söz etmiyoruz.

Hem yeni oyunlar için optimizasyonlar var hem de ek olarak performans artışı sağlayan düzenlemeler var. Hadi gelin o düzenlemeler nelermiş bakalım.

AMD Radeon Adrenalin 22.5.2 ile Yapılan Değişiklikler

AMD Radeon Adrenalin 22.5.2

Oyun Destekleri

  • Sniper Elite 5 için optimizasyon yapıldı ve destek eklendi.
  • Hitman 3 oyunu için ışın izleme güncellemesi yapıldı.

Radeon Super Resolution

  • AMD’nin yeni teknolojisi RSR için de düzenlemeler söz konusu. Yakın zamanda kullanıma giren teknoloji için yapılan düzenlemeler hemen aşağıda.
  • AMD Ryzen 6000 serisi entegre grafik birimli işlemciler için RSR uyumu geldi.
  • RSR’nin keskinlik efektini ayarlamanız için “Kesinlik Efekti” kaydırıcı geldi.

Gizlilik Konusunda Yeni Düzenlemeler

  • Eyeware ekibiyle beraber geliştirilen göz izleme teknolojisi karşımıza çıktı. Göz hareketlerinizi izleyerek ekranda sadece baktığınız noktayı açan yeni bir teknoloji.

Radeon RX 6000 serisi için DirectX 11 Optimizasyonları

  • DirectX 11 optimizasyonu yapıldı. 22.5.1 sürümüne göre RX 6950 XT modelinde Direxct 11 tabanlı oyunlarda %8’lik bir performans artışı elde edildi.

Watch Dogs Legion ve Death Stranding için AMD Akıllı Bellek Erişim Optimizasyonları

  • Radeon RX 6750 XT ekran kartında Death Stranding 1440p çok yüksek ayarlarda yeni SAM optimizasyonu ile %12 performans artışı sağlanıyor. Watch Dogs Legion oyununda da SAM optimizasyonu ile %24’e varan performans artışı sağlandı.
  • Radeon RX 6950 XT ekran kartında Death Stranding 1440p çok yüksek ayarlarda SAM optimizasyonu sonrasında %10’luk bir performans artışı sağlandı. Watch Dogs Legion’da ise %13 performans artışı sağlandı.
  • Radeon RX 6650 XT ekran kartında Death Stranding 1440p çok yüksek ayarlarda SAM optimizasyonu ile %6’lık bir performans artışı sağlandı. Watch Dogs Legion oyununda da %6’lık bir artış sağlanmış durumda.

AMD Radeon Adrenalin 22.5.2 sürümü ile yapılan düzenlemeler bunlar. Güncellemenin indirme sayfasını merak edenler ve sürüm notlarını görmek isteyenler için şuraya bir bağlantı ekliyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler