Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Radeon RX 480 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni ekran kartı Radeon RX 480 ile en yakın rakibi olan Nvidia GeForce GTX 1060’a rakip olarak geliyor. Ekran kartlarının savaşları giderek ilginç bir hal almaya başladığı gibi, AMD Radeon RX 480 teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatı haberimizde.

AMD Radeon RX 480’de Bizleri Neler Bekliyor ?

Beklenen gün geldi ve AMD Radeon RX 480 modelini Türkiye sınırları içerisinde görmeye başladık. Şuanda yurtdışında 200 dolar fiyat etiketi ile satılan Radeon RX 480‘in Türkiye’de ne kadara satılacağı merak ediliyordu. Türkiye fiyatının da 1000 TL ve civarlarında olduğu açıklanırken, bir e-ticaret sitesinde Sapphire 8 GB GDDR5 992 TL’den satılıyor.

Polaris mimarisine sahip olan ekran kartı aslında ilk kez Polaris ile tanışıyor. O yüzden performans konusunda biz de neleri zorlayacağını çok merak ediyoruz.

AMD-Radeon-RX-480-2
Performans Nasıl ?

Şuanda AMD Radeon RX 480 modelinin fiyat etiketi 1000 TL bandında olmasına rağmen GTX 970‘e göre yer yer iyi performans sergilediği görülüyor. Oyunlardan ve performans testlerinden geçerek sonuçların paylaşılması ise bu ekran kartını takip edenler için iyi bir referans olacak.

Test edilen oyunlar arasında Rise of the Tomb Raider, Batman: Arkham Knight gibi pek çok oyun bulunuyor. Ancak RX 480 ekran kartı The Witcher 3: Wild Hunt, Fallout 4 ve Star Wars: Battlefrond gibi popüler oyunlardaki performansının düşük olması gözlerden kaçmıyor. Yayınlanan test sonuçlarını yukarıdaki grafiklerden görebilirsiniz.

AMD-Radeon-RX-480
DirectX 12 Testinde GTX 1080’e Kafa Tuttu

Şuanda Radeon RX 480‘de saat frekansı 1.2 ve 1.3 GHz arası değişiyor. DirectX 12 testine sokulduğunda GTX 1080 ile kafa kafaya performans sergiledikten sonra işler değişti ve oyuncular artık “hmmm demekki her şey fazla para değilmiş.” demeye başladılar. Fakat gerçekleştirilen DirectX 12 testinde iki adet RX 480 kullanıldı. Tek başına zaten kafa tutması mümkün değil oraya ufak bir parantez açalım.

Aslına bakarsanız değinmek istediğimiz nokta ekran kartının hem ucuz, hem de performanslı oluşu yönünde. İki adet RX 480 alacak olursanız 400 dolara bir GTX 1080 dizmiş olursunuz. Şuanda GTX 1080’in piyasa satış fiyatı 700 dolar ve civarlarında seyrediyor. Burada akılcı davranmakta fayda var açıkçası. Ek olarak RX 480’in VR teknolojilerini de desteklediğini belirtelim.

AMD Radeon RX 480 Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler