Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Radeon RX 590 Ekran Kartı 12 nm FinFet ile Doğrulandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD geçtiğimiz haftalarda yeni Radeon RX 590 ekran kartı için çalıştığını ve isminin henüz net olmamak ile birlikte saat hızlarında değişikliğe gittiğini sizlere burada vurgulamıştık. Şimdi ise AMD tarafında RX 590 grafik kartı 12 nm FinFet üretim sürecinde olduğu doğrulandı.

Ardından AMD ile anlaşmalı olan PowerColor serinin ilk ekran kartını da son kullanıcılara göstererek olaya noktayı koydu. Kırmızı şeytan olarak bildiğimiz Red Devil RX 590 ekran kartı çok yakında piyasadaki yerini alacak.

Neden RX 590?

AMD’nin şuanda izlemiş olduğu bir yol haritası mevcut. Bu yolda zaman zaman değişikliklerde olabiliyor. Ancak yeni nesil diyemediğimiz Radeon RX 590 ekran kartı, kırpılarak son kullanıcıların karşısına fiyat/performans ürünü olarak gelecek. Zira AMD işlemci tarafında furyayı genişletmeye devam ederken, ekran kartı tarafında da kendisini toplama ihtiyacı hissediyor.

Zira uzun süreli çalışmalar ve NVIDIA karşısında önemli adımlar atabilmek için, ciddi mühendislik çalışmaları önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkabilir. Fakat şuan için AMD kendisini ekran kartından soyutlamamak adına, yeni bir “ara kart” çıkartmış oluyor.

Şuanda aşağıdaki görselini gördüğünüz PowerColor – Red Devil RX 590 ekran kartının teknik özellikleri paylaşılmadı. İlerleyen günlerde konuyu güncellemeye devam ederek, sizleri bilgilendireceğiz.

AMD Radeon RX 590 Ekran Karti

AMD Radeon RX 590 Ekran Karti 003

AMD Radeon RX 590 Ekran Karti 004

AMD Radeon RX 590 Ekran Karti 005

Yukarıdaki görsel Radeon RX 580 ekran kartına aittir. Aşağıdaki RX 590 ile kıyaslamasını yapabilirsiniz.

AMD Radeon RX 590 Ekran Karti 006

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler