Cuma, Nisan 26, 2024

Hybird AIO Soğutmalı Gigabyte RTX 2080 AORUS Waterforce Ekran Kartı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte yeni RTX 2080 AORUS Xtreme WaterForce adı verilen sıvı soğutma çözümlü ekran kartını duyurdu. Özel sıvı soğutma olmadan hibrid bir performans arayanlar için geliştirilen bu ekran kartı, aynı zamanda RGB aydınlatmalı siyah tasarımı ile göz dolduruyor.

Kart eski selef modellerine göre tasarımsal açıdan değişiklikleri ile gelirken, üzerinde AORUS logosu ve hemen sol yanında LED aydınlatmaya sahip RGB tasarım göze çarpıyor. Ayrıca bu aydınlatmayı Gigabyte’ın özel yazılım desteği ile şekillendirebilmeniz mümkün.

Gigabyte RTX 2080 AORUS Waterforce

Kart RTX 2080‘ler arasında piyasaya en iyi performansa sahip sıvı soğutmalı ekran kartı olarak geliyor. En iyi performans diyoruz çünkü bu kart, fabrikadan çıkışlı olarak 1890 MHz hız ile geliyor. Çok sayıda özel kart bu hızları vaat ederken, aslında WaterForce WB ve Aorus Xtreme (Üç fanlı hava soğutusucu) ile aynı saat hızlarına sahip. Bellek hızına baktığımızda ise 14140 MHz’e kadar hız aşırtılabildiğini söyleyebiliriz.

Böyle bir saat hızı elde etmek için Gigabyte kartı 240 mm radyatör ve çift fan ile donatmak durumunda kaldı.

GIGABYTE RTX2080 Aorus WaterForce AIO Ekran Karti 005

Kart, Aorus Xtreme ve Aorus Xtreme WaterForce WB ile aynı PCB tasarımına sahip olduğu gibi, çift 8 pinli güç konektörü beslemesine ihtiyaç duyuyor. Ekran konektörlerine baktığımızda ise tam 7 adet giriş karşımıza çıkıyor. (3x DP, 3x HDMI ve USB TypeC)

Yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere, kart RGB aydınlatmaları ile yarı saydam yapıya sahip. Şuanda Türkiye satış fiyatı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

GIGABYTE RTX2080 Aorus WaterForce AIO Ekran Karti 002

GIGABYTE RTX2080 Aorus WaterForce AIO Ekran Karti 003

GIGABYTE RTX2080 Aorus WaterForce AIO Ekran Karti 004

GIGABYTE RTX2080 Aorus WaterForce AIO Ekran Karti

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler