Cuma, Nisan 19, 2024

Corsair Hydro Serisi H100i ve H115i RGB Platinum Sıvı Soğutucular Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC sistem ekipmanları ve donanımları ile alanında adından oldukça söz ettiren Corsair, çok satan işlemci soğutucu ailesi Hydro serisine yeni fertler ekliyor.

Yakında piyasaya sürülecek olan yeni Corsair Hydro Serisi H100i ve H115i RGB Platinum sıvı soğutucular, göz kamaştıran aydınlatmaları ve performasları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni Hydro serisinin dikkat çeken detaylarında çift Corsair ML PRO serisi RGB manyetik PMW fanlar bulunuyor. Yüksek hava akışı ve yüksek statik basınç sunan manyetik fanlar, daha düşük sürtünme sayesinde çok daha yüksek dönüş hızlarına ulaşabiliyor ve geleneksel yataklı fanlara göre çok daha sessiz çalışabiliyor.

corsair hydro rgb platinum 3

Model bazında H100i RGB Platinum, iki adet 120mm fana ve 240mm radyatöre sahipken, H115i RGB Platinum ise iki adet 140mm fana ve 280mm radyatör ile geliyor. Öte yandan serinin yeni üyeleri, hem fanlarda hem de pompa kafalarında özelleştirilebilir RGB aydınlatması sunan ilk Hydro Serisi soğutucular olarak öne çıkıyor. RGB kanadında soğutucular, pompa üzerinde 16 ve fanlar üzerinde 4’er adet adreslenebilir LED’ler ile toplamda 24 RGB LED sunuyor. Yani düşük sıcaklık, yüksek stil ile buluşuyor. 

corsair hydro rgb platinum 2

Hydro Serisi Platinum sıvı soğutucuların altında yatan mühendislik ise termal olarak optimize edilmiş bakır levha ve hassas PWM kontrollerinden oluşuyor. H100i RGB Platinum, 400 ve 2400 RPM hızları arasında ayarlanabilirken, H115i RGB Platinum 400 ile 2000 RPM arasında kontrol edilebiliyor. Üstelik fanlar, düşük sıcaklıklarda çalışmayı durdurabilen Zero RPM soğutma profillerine de sahip. Sıvı soğutucuların pompa tasarımları da düşük güç üretecek şekilde tasarlanmış. Böylelikle soğutucular yüksek güçte çalışırken bile rahatsız edici sesler üretmeden ısıyı CPU’dan radyatöre verimli şekilde iletebiliyor. 

corsair hydro rgb platinum 1

Corsair Hydro Serisi H100i ve H115i RGB Platinum sıvı soğutucular, tüm fonsksiyonları ve özellikleri kontrol edebilmek adına iCUE yazılım desteği ile geliyor. iCUE ile kullanıcılar; pompa hızları ve fan hızlarını belirledikleri sıcaklık/hız ayarlarında organize edebiliyor ya da akıllı ayarlar ile kontrolü yazılıma bırakabiliyor. Öte yandan RGB aydınlatmalar için de iCUE yazılımı, soğutucular üzerinde tam özelleştirme imkanı sunuyor. Üstelik soğutucular diğer Corsair iCUE uyumlu donanımlar ile senkronize çalışabiliyor.

Özetle yüksek soğutma performansları, detaylı özelleştirme imkanları ile birlikte yeni Corsair Hydro Serisi H100i ve H115i RGB Platinum sıvı soğutucular, bu alanda ciddi bir standart oluşturmayı başarmış gibi görünüyor.

corsair hydro rgb platinum 4

Ürünlerin yurt dışı satış fiyaları sırasıyla 159.99$ ve 169.99$ olarak belirlenmiş durumda. Henüz ülkemizde satışa sunulmayan ürünler, yakın zamanda farklı fiyat etiketleri ile raflarda olacaklar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler