Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Radeon RX 6300 için Sızıntılar Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin, Radeon RX 6500 XT tanıtımından sonra artık 6X50 XT serisi üst segment modeller için çalışmalara başladığı düşünülüyordu. Sızıntılar da hep bu yönde gelmişti. Fakat geçtiğimiz gün beklenmedik bir ekran kartı ortaya çıktı. Radeon RX 6300 modeli olarak sızdırılan ekran kartıyla beraber markanın yeni bir planı var gibi gözüküyor.

Öyle ki söz konusu ekran kartı, beklentilerimizin çok dışında kalan bir model gibi gözüküyor. İlk sızıntılara göre zaten bu kart OEM’ler için gelecek.

Radeon RX 6300 Özellikleri Neler Olacak?

Sızıntılara göre yeni ekran kartı yine Navi 24 üzerinden yükselecek. 6 nm RDNA2 mimarisinin devam ettirilmesi ve bu mimarinin en düşük özellikli üyesi olması beklenmekte.

En düşük üyesi diyorum çünkü söz konusu ekran kartının bellek kısmında sadece 2 GB GDDR6 gibi bir tercihi olduğunu göreceğiz.

RX 6400 modeli bile 4 GB ile gelmişti ve bellek konusunda eleştirileri almıştı. Aynı durum RX 6500 XT modeli için de geçerli olmuştu.

Radeon RX 6300

4 GB belleğin yeterli olup olmadığı tartıştığımız şu günlerde 2 GB bellekli Radeon RX 6300 ekran kartının gelmesi ilginç olacak. Ama dediğimiz gibi yeni giriş seviyesi kart OEM’ler için düşünülüyor.

Radeon RX 6300

Yani zaten son kullanıcılar bu modeli tercih edemeyecek. Tamamen giriş modeli olması beklenen kartın ne zaman tanıtılacağı ise hala ortaya çıkmış değil. Ama çok fazla beklemeye gerek kalmayacak gibi. Zira başta söylediğimiz gibi AMD’nin üst segmentler için yeni planları da var.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler