Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Radeon RX 6X50 XT Serisi için Beklentiler Yine Değişti

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, bu yıl Nvidia’ya bir cevap verecek. Ama nasıl bir cevap verecek bu tartışılır. Şu sıralar cevap niteliğinde olmasını beklediğimiz ekran kartı serisi AMD Radeon RX 6X50 XT modelleri.

Daha önce bu seri için birkaç yazı da paylaşmıştık. Gelen sızıntılara göre 6950 XT modelini ve 6850 XT modelini değerlendirmişti.

Çıkış tarihi için Nisan ayının konuşulduğu seriye ilişkin yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Fakat bu bilgiler sızıntı niteliğinde olduğu için beklentileri sürekli olarak değiştiriyor. Mesela son iddialara göre merakla beklediğimiz 6850 XT modelini göremeyebiliriz.

AMD Radeon RX 6X50 XT Serisi için Beklentileri Değiştiren İddia

Paylaşımlarıyla dikkat çeken MLID hesabından yeni gelen paylaşımlara göre, seri içerisinde bir RX 6850 XT modeli olmayacak. Bu bilgiyi nereden aldılar ya da neye dayandırdılar bilemiyoruz ama iddialara göre seride 3 model göreceğiz.

AMD Radeon RX 6X50 XT

En tepe model adından da anlaşılacağı gibi  RX 6950 XT modeli olacak. Bu seride güncellenmiş olan bir Navi 21 XTXH GPU biriminin kullanılacağı düşünülüyor.

Bir diğer modelin ise RX 6750 XT olacağı söylenmekte. Bu modelde ise yine güncellenmiş olan Navi 22 biriminin kullanılacağı iddiası var.

AMD Radeon RX 6X50 XT

RX 6850 XT iddialarda yer aldığı gibi gelmeyecek olursa, son modelin de RX 6650XT olacağını göreceğiz. Bu modelde ise güncellenmiş Navi 23 birimi kullanılacağı düşünülmekte.

En tepe modelde 16 GB bellek ve 350W TDP değerleri gibi değerlerden söz edilen AMD Radeon RX 6X50XT serisi için biraz daha somut deliller görmeye başladığımızda, daha net konuşabileceğiz.

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce Game Ready 511.79 Sürücüsü neler getirdi?

Şu an bu iddialar AMD’nin, Nvidia ile yarışında yeni cephelere yer vereceğini gösteriyor. Ama dediğimiz gibi daha somut deliller olursa, yarışta AMD istenen üstünlüğü alabilir mi değerlendiririz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler