Cumartesi, Nisan 27, 2024

AMD Radeon RX 6X50XT Serisi için İlk Görsel Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan yaklaşık olarak 1 ay kadar önceydi. AMD’nin yeni amiral gemisi ekran kartı modelleri için ilk sızıntı ortaya çıkmıştı. AMD Radeon RX 6X50XT serisinden söz ediyorduk.

Bu seri ne zaman gelecek ya da özellikleri neler olacak bilmiyorduk ama 3 ekran kartı için beklemeye başlamıştık. Geldiğimiz şu son noktada söz konusu ekran kartları için de yeni bilgiler gelmeye başladı. Hatta artık bir tanıtım tarihimiz de var.

AMD Radeon RX 6X50XT Serisi, 10 Mayıs Tarihinde Gelecek

Yeni sızıntı söz konusu serinin tanıtım tarihini de ortaya çıkardı. İddialara göre yeni ekran kartı serisi 10 Mayıs tarihinde tanıtılacak. Yani çok az bir süre kaldığını söyleyebiliriz.

Kartlar için bir görsel de sızmış durumda. Sızan bu görsel bize çok önemli ipuçları sağlıyor. Bir kere 3 model beklentimizi doğruluyor.

Birinci model yeni amiral gemisi olacak olan AMD Radeon RX 6950XT olacak. 3 fanlı bu modelin hemen arkasında biraz daha küçük boyutlara sahip olan RX 6750Xt gelecek.

En son model ise en küçük olan ekran kartı RX 6650 XT olacak. İki fanlı tasarımla gelecek olan bu modelin de yine amiral gemisi serileri içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz.

AMD Radeon RX 6X50XT

Sırasıyla 16 GB, 12 GB ve 8 GB belleklerle gelmesi beklenen kartların teknik özelliklerini bir kenara bıraktığımızda, tasarımsal açıdan da farklar göreceğiz.

Tasarım açısından yeni seri ekran kartları siyah bir renkle gelecek. Hatırlarsanız daha önce gelen 6000 serisinde gri ve siyah renklerinin bir uyumu vardı. Bu kez kartlarda Midnight Black Edition rengi göreceğiz. Bunu yeni bir konsept olarak da düşünebilirsiniz.

AMD Radeon RX 6X50XT serisi için diğer teknik özellikler neler olur ya da fiyatlar nasıl değişir bunu zaman gösterecek. Şu an için tanıtıma 1 ayın biraz üzerinde bir süre var gibi gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler