Salı, Nisan 23, 2024

AMD Radeon RX Vega 64 Ethereum İçin Mükemmel Bir Kart Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni ekran kartları için son viraja girdi. Aynı zamanda geliştirmiş olduğu yeni işlemcileri ile de yakın zamanda kullanıcıların karşısına çıkacak. Şuanda ise Radeon RX Vega 64 serisinin Ethereum madenciliği için yüksek hash oranı elde ettiği için ‘en ideal ekran kartı’ olarak adlandırılıyor. Gelin dilerseniz şu olaylara biraz daha yakından göz atalım.

AMD Radeon RX Vega 64 Serisi Bilerek Tutuluyor

Şuanda bu bilgiler bir kaç kaynaktan doğrulandı hocalar. Vega Frontier madencilik performansının iki katına çıkardığı gözlemlendiği gibi (hash hızı – 30 MH/s) AMD şuanda ne yapsam diye kara kara düşünüyor. Zira bu kartlar piyasaya çıkacak olursa hemen madenciler kartlara hücum ederek piyasayı süpürecekler. O yüzden AMD RX Vega serisinin piyasaya sürülmesinin ertelendiğini açıklamıştı.

Bu konuda AMD ya kartları toplu satmayacak. Yada kullanıcılar toplu satın almaya geldiğinde teker teker satılabildiği belirtilecek. Fakat buda basit bir geçici önlem. Mining yapacaklar yine bir yolunu bulup kartları piyasadan çekecektir.

AMD CEO’su olan Lisa Su tarafından geçtiğimiz günlerde şu açıklama yapılmıştı: “Biz Bitcoin ve Ethereum çalışmalarını uzun vadede yatırım aracı olarak görmüyoruz. O yüzden ileriye dönük çalışmalarımız arasında Bitcoin madencilik bulunmuyor.” diyerek aslında bizlere mesajlarını verdi. Kötü mü yapıyorlar ? Tabii ki hayır. Lisa Su Bitcoin olayının çok fazla yukarı tırmanmayacağını ve yakın zamanda düşüşe geçeceğini söylüyor. O yüzden yeni işlemciler ve ekran kartları bu tarafa özel olmuyor.

Sadece piyasada ekran kartı kalması için bir kaç isim oyunu yapılarak ‘RX Vega Mining Edition‘ gibi modelleri çıkartarak kullanıcılar oraya çekilmeye çalışılıyor. Zira piyasada kart kalmadığı için şuanda çözüm aranıyor.

Sizlere bazı perspektifleri verebilmek için ETH madenciliğinde şuanda en popüler ekran kartlarını listeliyoruz. Aklınızda herhangi bir soru işareti varsa, yorumlardan bizlere iletebilirsiniz.

ethereum icin ekran karti onerisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. şimdi vega 1080 ti yi geceçek mi hocam bi açıklayın 580 e de ilk ben yorum yapmıştım 😀 1080 ti yi geçsin artık bi rekabet olsun 4500 liraya araba mı alıyoruz ya bu tekelcilik bitsin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler