Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD, Radeon Süper Çözünürlük (RSR) Teknolojisini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ile Nvidia arasında sadece donanımsal olarak devam eden bir savaş yok. AMD ile Nvidia arasında yazılımsal savaşlar da var. Burada Nvidia son dönemde atağa kalkmış durumda. DLSS, gelişmiş bir ışın izleme sistemi derken AMD sanki cevap vermekte gecikiyor gibi düşünülüyor. AMD’nin de Nvidia’nın tüm bu teknolojilerine karşı FSR gibi teknolojileri var ama dev firmanın daha fazlasına ihtiyacı var. İşte Radeon Süper Çözünürlük (RSR) teknolojisi de daha fazlası için AMD’nin yeni adımı.

CES 2022 sırasında duyurusunun yapıldığını gördüğümüz yeni teknoloji, FSR’nin nihai sürümü hazır olana kadar firmanın bu alana biraz daha odaklanacağının kanıtı. Peki bu yeni teknolojiyle ne sunulacak?

AMD, Radeon Süper Çözünürlük (RSR) ile Ne Sağlıyor?

Aslında yeni teknoloji FSR sistemini temel alıyor. Tam olarak FSR sistemine dayanıyor desek daha doğru olacak. Normalde geliştiriciler FSR teknolojisini oyunlarına ekleyebiliyor. Destek sunabiliyor.

Kaçırmayın: AMD Ryzen 7 5800X 3D duyurusu yapıldı. 

Fakat RSR ile AMD, işi biraz daha değiştiriyor. Tanıtımda söylenene göre FSR teknolojisi, Adrenalin yazılım paketine eklenmiş durumda. Böylece geliştiricilerin oyunlarına entegre etmesini beklemeden oyuncular, FSR teknolojisini oyunlarda kullanabilecek.

Radeon Süper Çözünürlük (RSR)

Bunu sağlamak adına Adrenalin yazılım paketi kullanılmış olacak. AMD’nin söylediğine göre bu konuda çalışmaların devamı gelecek. FSR’nin daha çok yolu var.

Üzerine gidilmesi gerek bir sistem. RSR gibi teknolojilerle bu sisteme yeni seçenekler artılar katılması güzel. Ama AMD’nin daha uzun süre mesai yapması da şart gözüküyor. Zira Nvidia, DLSS için deli gibi çalışıyor.

Oyun testlerinde baktığımızda da DLSS gerçekten ciddi anlamda fark yaratmaya başladı. AMD’nin daha hızlı olması gerektiği kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. ne zaman gelecek cidden merak ettim 22.1.3 sürümü gelecekti onun yerine 22.2.1 geldi ben bir şey anlamadım anlayan varsa bana anlatsın lütfen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler