Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD RX 6000 Detayları Belli Olmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

28 Ekim tarihinde resmi olarak tanıtılacak AMD RX 6000 serisi ekran kartları konusunda bu zamana kadar çok fazla bir bilgi sızıntısı olmadı. Ekran kartlarının görselleri geldi ama ona rağmen tüm detaylar sızmadı.

İster istemez geçen her gün teknik özellikleri biraz daha merak ettik. Sonunda merak ettiğimiz bilgiler sonunda da bazı detaylar sızdı.

AMD RX 6000 RDNA 2 mimarisini konuşturacak

En ciddi rakip olan NVIDIA’ya karşı gelecek yeni ekran kartlarında tepe modellin AMD RX 6900 XT olacağı bir kez daha doğrulandı. Bir reddit kullanıcısının ortaya çıkardığı bilgilere göre tepe modelde, Navi 21 olacak ve 16 GB bellek kullanılacak. Bellekler 2.2 GHz hızına sahip olacak.

TFLOP değeri ise rakibe göre daha düşük kalacak. 22,5 TFLOP değerine sahip olacak ekran kartı, 4K desteğine sahip olacak ki fiyat konusunda da iyi bir yerde konumlanması bekleniyor.

AMD RX 6000

AMD RX 6000 serisinin biraz daha düşük modelinde ise Navi 22 olacak ki bu modelde de 12.8 TFLOP değerini göreceğiz. Bu modelde de 4K deneyiminin sorunsuz olacağı söyleniyor.

Son olarak ise Navi 23 mimarisinin kullanıldığı bir kart göreceğiz ama Navi 23 konusunda ve bu kart konusunda çok detaylı bir bilgi yok. 28 Ekim’i bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler