Cuma, Nisan 19, 2024

AMD RX 6700 Serisi Sızdı – NVIDIA Üzülecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6700 serisi, çıkış yakalayan AMD’nin son hamlelerinden biri olacak. Marka son dönemde adeta fırlatılmış bir roket gibi.

Sürekli yükselmeye devam ediyor. AMD RX 6000 serisinden satışa çıkan modeller için ardı ardına rekor haberleri paylaşıyoruz. Üst segment kartlar bir yana, bu çıkış giriş ve orta segment için de devam edecek gibi gözüküyor çünkü RX 6700 serisi yolda.

AMD RX 6700 özellikleri ile dikkat çekecek

Yeni ekran kartları için yeni bazı raporlar sızmış durumda. Bu raporlar şimdiden heyecanlandırıcı detayları ortaya çıkardı.

Önce temel model için beklentileri paylaşalım. Sızan görsele ya da rapor bilgisine göre kart Navi 22 devam serisi olacak. Kart ya 12 GB GDDR6 bellek ya da 6 GB GDDR6 bellek ile gelecek. Bir diğer ihtimal iki ayrı bellek için iki ayrı versiyon gelmesi.

40 CU ile gelecek kart, 192 bit veri yoluna sahip olacak ve 146 – 156 Watt arasında bir değer göreceğiz. Bu temel model için beklenen özellikler. Bir de XT modeli için sızıntılar var.

AMD RX 6700

AMD RX 6700 XT modeli için yapılan sızıntıda bilgiler biraz daha sınırlı. Mesela bellek kapasitesi konusunda bir bilgi yok. Buna karşın veri yolu yine 192 bit olacak ve 186 – 211 Watt arasında bir değer sunulacak.

2021 yılında geleceği söylenen kartların fiyatı çok önemli. Özelliklerden daha önemli olan fiyat olacak çünkü RTX 3070 modeliyle rekabet edecek bir fiyat gelirse, NVIDIA’nın canı çok sıkılır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler