Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AMD RX 6800 XT Rekorlara Doymak Bilmiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6800 XT satışa çıktığı andan beridir peşi sıra testler yayınlanıyor. Önce standart hız aşırtma testi paylaşıldı. Bu standart soğutucu sistemiyle yapılan testlerdi ama o bile rekora yakın değerler göstermişti.

Şimdi yeni ekran kartı ek bir soğutma sistemiyle sınırları zorlayacak şekilde hız aşırtma testine girdi. Sonuçlar ise rekoru getirdi ve kart en hızlısı oldu.

AMD RX 6800 XT test sonuçları nasıl?

Sıvı azotlu soğutma ile yapılan testlerde kart 2.8 Ghz’e kadar çıkış yapılabildi. Bu hız değeri ise 3DMark Fire Strike üzerinde baraj kabul edilen sınırı geçti.

Genel grafik baraj puanı, 60.000 puan olarak belirlenmişti. Fakat hız artırımı yapılan kart, 61.831 puana kadar çıktı. En yakın rakibe %4’lük bir fark atıldı. Bu da kartın yeni rekorlara adım atmasını sağlamış oldu.

AMD RX 6800 XT

Takukou tarafından yapılan bu test ilk aşama gibi görülebilir. Kart daha çok kişiye ulaşacak ve daha çok test yapılacak. Maksimum değerin 2.8 GHz ile sabit kalmayacağı düşünülüyor. 3 GHz seviyesini görür müyüz? Belli değil tabii. Şu da var ki bu kart AMD’nin en güçlüsü değil. Daha 6900 XT modeli var. Bu modelde çok daha iyi bir değer görebiliriz. NVIDIA çok zorlanacak orası kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler