Cuma, Nisan 19, 2024

AMD RX 6800 XT için Işın İzleme Performansı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6800 XT duyurulalı neredeyse 1 ay olacak. Süre geçtikçe kartlar hakkında yeni testler yeni bilgiler geliyor. En son yeni ekran kartlarının ışın izleme teknolojisinde ne kadar başarılı olduğunu gösteren testler ortaya çıktı.

Işın izleme teknolojisinde yeni ekran kartlarının nasıl bir performans gösterdiği önemli çünkü AMD, NVIDIA gibi bir dev ile yarışıyor. Işın izleme konusunda NVIDIA belli bir eşik değerini geçti ve performansını kanıtladı. Artık üstüne koyarak ilerliyor. Peki ya AMD?

AMD RX 6800 XT ışın izleme testi sonuçları nasıl?

RDNA 2 mimarisinin kullanıldığı ekran kartlarının ışın izleme teknolojisinde sunduğu performans dikkat çekici.

2K çözünürlükte 5 oyunla yapılan testlerde FPS sonuçları gayet iyi. Ultra ayarlarda ve ışık izleme özelliği açık bir şekilde oynanan oyunlarda elde edilen FPS değerleri şöyle:

  • Battlefield V – 70 FPS
  • Call of Duty Modern Warfare – 95 FPS
  • Crysis Remastered – 90 FPS
  • Metro Exodus – 67 FPS
  • Shadow of the Tomb Raider – 82 FPS

AMD RX 6800 XT

60 FPS değerini standart olarak alacak olursak, AMD RX 6800 XT ışın izleme teknolojisi açık bir konumda ultra grafik ayarlarında bayağı iyi bir performans ortaya koyuyor. Kartın NVIDIA ile birebir olarak karşılaştırılacağı testleri merakla bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler