Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA RTX 3060 Ti Performans Testleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 3060 Ti, en az RTX 3090 modeli kadar beklenen bir ekran kartı oldu. Çıktı çıkacak, tanıtılacak derken sızıntıların arkası kesilmiyor.

Kartın tasarımını gösteren birkaç görsel ve fiyat tahminlerinin hemen sonrasında şimdi de yeni ekran kartı için bir performans testi sızdı.

Eski modellerle karşılaştırmaları içeren performans testinin sonuçları gerçekten ilginç. Yeni kart giriş seviyesi olarak söyleniyor ama görünen o ki performans pek giriş seviyesi olmayacak.

NVIDIA RTX 3060 Ti performans testi sonuçları nasıl?

Test sonuçları resmi olmamakla beraber yeni ekran kartı RTX 2080 Super ve RTX 2060 Super modelleriyle karşılaştırılıyor.

Karşılaştırmada 3 farklı alan ele alınıyor. Raster oyunları ile yapılan test, ışın izleme testi ve render testi. Raster testinde yeni ekran kartı daha önde ama fark çok değil. Maksimum performans farkı RTX 2080 Super modeli düşünüldüğünde %10 civarında. Ama render ve ışık izleme testlerinde fark çok fazla.

NVIDIA RTX 3060 Ti

Render performansı için RTX 2080 modeliyle yapılan karşılaştırmada RTX 3060 Ti modelinin %40’a varan performans farkı oluşturduğu görülüyor.

Bu fark RTX 2060 modeli hesaba alındığı zaman çok daha fazla. Render konusunda RTX 2060 modeline göre %50’den %80’e kadar fark var gibi gözüküyor. Bu test doğruysa fark edilir derecede performans artışını göreceğiz.

 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler