Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Ryzen 7000 İşlemciler Frekans Hızlarıyla Sınırları Zorlayacak Gibi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 7000 serisiyle ne zaman tanışacağımızı artık biliyoruz. Yeni işlemci ailesinin en azından ilk modelleri bu çeyrek içerisinde satışa sunulmuş olacak. Çıkış tarihi ve duyuru yaklaştıkça işlemciler için sızıntılar da yoğunlaşır oldu.

Yeni sızıntılar serinin saat hızları konusunda detayları gösteriyor ve açıkçası bu sızıntılar “AMD büyük oynayacak” dememize neden oluyor.

AMD Ryzen 7000, Saat Hızlarında Eski Nesli Katlayabilir

Wccftech tarafından verilen bilgilere göre Ryzen 9 7950X amiral gemisi modelinde hem en yüksek frekans değerinde hem de taban frekans değerinde büyük bir artış yaşanacak.

Taban değerde 4.5 GHz seviyeleri olacağı söyleniyor ki bunlar eski nesle göre güzel bir artışın yaşanacağını işaret ediyor.

Diğer taraftan tavan değerde ise 5.7 GHz seviyelerini göreceğimiz konusunda bilgiler var.

Hem taban frekanslarda hem de tavan frekanslarda çok büyük bir artış işaret edildiğini görüyoruz. TDP değerleri ise bu amiral gemisi modellerde 170W seviyelerine kadar çıkacak.

AMD Ryzen 7000

Biraz daha alt modellere indiğimiz zaman, yine ciddi bir farkın oluşacağı anlaşılmakta. Burada beni en çok şaşırtan Ryzen 5 7600X modeli için iddia edilen değer oldu. İddiaya göre yeni seride yine 6 çekirdek olmasına karşın, 4.7 GHz taban frekans değerini göreceğiz.

Ryzen 5 5600X modelinde tavan frekans değeri 4.6 GHz olarak karşımıza çıkmıştı. Karşılaştırdığımız zaman değişim dikkat çekici.

Taban değil de tavan frekans değerine baktığımız zaman ise biraz daha şaşırtıcı iddialar var. Tavan frekans değerinde Ryzen 5 7600X serisinin 5.3 GHz seviyelerine kadar çıkacağı söyleniyor. TDP değerinin de 105W seviyelerinde kalacağı konuşulmakta.

AMD Ryzen 7000

İddialarda karşımıza çıkan son modelin de Ryzen 7 7700X olduğunu ekleyelim. Bu modelde de taban frekans değeri 4.5 GHz ve tavan frekans değeri de 5.4 GHz olacak. Ayrıca TDP değerinin de yine 105W seviyesinde kalacağı da söylenmekte.

Ne diyelim artık Ağustos ayının sonunda yapılacağı söylenen tanıtımda bilgiler ne kadar doğru ne kadar yanlış görmüş olacağız. Kesin olan şu ki Zen4 mimarisi iddiasını konuşturacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler