Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen 7000 İşlemciler Ne Zaman Çıkacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 7000 serisi işlemciler için ilk duyuru aylar öncesinde yapıldı. İşlemcilerin hangi soket yapısında olacağı, kaç adede kadar çekirdek sunacakları ve benzeri genel bilgileri verilmişti. Fakat işlemci ailesinde yer alan modeller net olarak açıklanmamış ve çıkış tarihi de verilmemişti. İşte beklenen çıkış tarihi konusunda da açıklama geldi.

AMD Ryzen 7000 Serisi Ne Zaman Duyurulacak?

Yapılan açıklamaya göre kırmızı tarafın en son teknolojilerini barındıracak yeni nesil işlemcileri bu çeyrek içerisinde satışa çıkmış olacak.

Bu çeyrek içerisinde işlemcilerin piyasada olacağı doğrulanmış durumda. Kesin tarihleri bilmiyoruz ama bu konuda da sızıntılar var.

İddialara göre marka Ağustos ayının sonunda bir etkinlik duyuracak ve ilk parti AMD Ryzen 7000 Raphael modellerini açıklayacak.

Ağustos ayının sonunda yapılacağı söylenen lansmandan iki hafta kadar sonrasında da işlemcilerin pazara sunulması bekleniyor.

AMD Ryzen 7000

AMD’nin “Bu çeyrek içerisinde yeni işlemcileri satışa sunacağız” açıklamasının, tarihler konusunda iddiaları desteklediğini görüyoruz.

Yine resmi olmamakla beraber tanıtılmasını ve Eylül ayında da piyasaya çıkmasını beklediğimiz ilk işlemciler;

  • Ryzen 9 7950X
  • Ryzen 9 7900X
  • Ryzen 7 7700X
  • Ryzen 5 7600X modelleri.

AMD’nin açıklamaları da gösteriyor ki yeni dönem için çok bir zaman kalmadı. Yakında kırmızı takım oyunda yeni hamlesini yapmış olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler