Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen 9 3900XT Performans Testi Sonuçları Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD koptu gidiyor. İşlemci devini durdurabilene aşk olsun. 🙂 Bu sefer AMD Ryzen 9 3900XT işlemcisi için bazı test sonuçları çıktı ve markanın iddiası bir kez daha görülmüş oldu.

Ryzen 9 serisinin en yeni işlemcisi olmasını beklediğimiz yeni serinin test sonuçları, en yakın rakip Intel’in geçildiğini gösteriyor. Tabii ki resmi sonuçlar olmadığı için ikili arasındaki yarışta kesin bir galibiyet ya da mağlubiyet yorumu yapamayacağım.

AMD Ryzen 9 3900XT nasıl bir performans gösterecek?

Intel ile karşılaştırılması bir yana önce yeni işlemcinin özelliklerini konuşmak gerekiyor. Ryzen 9, 7 mm üretim teknolojisinin eseri olan bir masaüstü işlemcisi olacak. Sızdırılan performans testleri bunu doğruluyor.

12 çekirdeği olan bir işlemciden bahsediyoruz.  Çekirdekler sadece sayıca üstün değil. Hız olarak da üstün. Temel hız seviyesi bile 4.1 GHz olacak ki bu başarılı bir değer. Turbo devreye girerse, 4.8 GHz seviyelerine ulaşılacak.

AMD Ryzen 9 3900XT

Test sonuçlarına baktığımızda kağıt üzerindeki tüm bu verilerin, işlemciyi ne kadar yüksek performansa ulaştırdığı da görülüyor. Test sonucunda AMD Ryzen 9 3900XT, 542 puan alıyor. Karşılaştırmayı Intel ile yapmak lazım. En yakın rakip zaten Intel’in işlemcisi. i9-10900K serisi 539 puan alarak arkadan geliyor. Fark ne kadar büyük bunu, buradan anlamak pek olası değil. Son testleri görmek gerek.

Bir kez daha hatırlatalım ki sonuçlar resmi değil. Bu yüzden Intel yine darbe alacak ya da yarışı kaybedecek yorumları yapamıyorum. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Oğulcan teşekkürler. Güzel bir içerik olmuş. Ben ryzen 3900xt almak istiyorum . Bu işlemci ile 4k montior kullanmak istiyorum. Amacım oyun oynmak değil. Ekran kartı olarak raden 8gb 5550xt modelini seçeceğim. Şimdi intel işlemcilerde uhd intel grappics özellikleri bulunuyor. Şimdi benim kafam karıştı. Ryzen işlemcilerle 4k monitor kullanabiliyormuyuz. Yani işlemcinin bunu desteklemesi gerekiyor mu? Bir diğer sorum ise radeon 580 ekran kartlartları var. Ben 5550xt modelini seçtim. 4k ekran için hangisini almam gerekir. Lütfen yardımcı olurmusun . Kafam çok karışık

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler