Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel Tiger Lake-U Raporları Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Tiger Lake-U, Intel’in yeni U serisi işlemcileri olacak. 2020 yılının üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde çıkması olası olan işlemci için alışılmışın dışında özellikler ortaya çıkmaya başladı.

İşlemci hakkında yeni bilgiyi Rogame adı verilen bir kaynak verdi. İşlemci için ilk raporlar olabilecek raporların görselleri yayınlandı. Yayınlanan görsellerde yer alan bilgiler, bu kez U serisinde bir değişiklik göreceğimizi işaret ediyor.

Intel Tiger Lake-U ile temel saat hızı değişiyor

U serisine dahil olacak olan işlemcide temel frekans hızı 2.8 GHz olarak görüntüleniyor. Bu çok yüksek bir değer mi? Elbette değil. Ama Intel’in uygulamış olduğu bir yol haritası var. U serisi işlemcilerin birçoğunda temel frekans değeri düşük.

Neden temel frekans değeri düşü çünkü sistem yük altında değilken, daha az enerji tüketimi yapılsın ve işlemci gereksiz yere yüksek hızda çalışmasın diye. Doğru orantılı olarak turbo hızları ise yüksek tutuluyor.

Intel Tiger Lake-U

Görünen o ki yeni 4 çekirdekli U serisi işlemcilerde durum değişecek. Şapkadan tavşan çıkarılmayacak elbette ama giriş frekans hızı 2.8 GHz değerine kadar çıkacak.

Intel Tiger Lake-U

10 nm+ üretim teknolojisiyle üretilecek ve AMD’ye aynı sınıfta iyi bir cevap olacak olan işlemcinin turbo hızının ise 4.0 GHz seviyesine yükselmesi beklentisi var. Bu da iş işlemciye düştüğü zaman, gerçekten iyi bir performansın ortaya konulacağı anlamına geliyor.

Intel’in bu sürprizlerinin AMD karşısındaki yerini ne kadar değiştireceği ise başka bir bilmece. Son süreci takip edeler bilir Intel bayağı bir kan kaybetti. Hastalanmış ölmeyi bekler bir hal aldı. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler