Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Ryzen işlemcilerin performans ve test sonuçları yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda AMD Ryzen işlemcilerin tanıtımları yapılmış hatta canlı yayında Ryzen işlemciler ile Intel 6900K karşılaştırmaları göz önüne serilmişti. Anlatılanlar doğrultusunda AMD Ryzen işlemcilerin fiyat/performans skalasında olacağı söylenmişti. Şimdi bu iddiaları doğrular nitelikte performans ve test sonuçları yayınlandı.

Malumunuz yurtdışında AMD Ryzen işlemcileri tester olarak teknoloji sitelerine iletildi. Onlar da kolları sıvayarak testleri kendi sistemlerinde gerçekleştirmeye başladılar. İlk verilere göre 3.15 GHz’te çalışan 8 çekirdekli bir işlemci olduğu görülüyor. Final modellere göz atıldığında ise saat hızının yükseleceği belirtiliyor.

Şimdi aşağıdaki yayınlanan grafiğe gözlerimizi dört açıp bakmamız gerekiyor. Yapılan işlemci hız testlerinde AMD‘nin Ryzen modeli Intel’in Core i7 6800K işlemcisine fark atıyor. Aynı zamanda şuanda Türkiye’de 4 bin TL ve civarında satılan i7 6900K işlemcisine de yaklaştığı görülüyor. Eğer ki AMD Ryzen gerçekten piyasaya uygun fiyata çıkacak olursa, ortalık gerçek anlamda karışacak demektir.
amd zen cpu benchmark
Zira etkinlikte de AMD CEO‘su işlemcilerin bu yönde olacağının sinyallerini vermişti. Şuanda söylentilere göre AMD Ryzen‘in 600 – 700 dolar skalasında olacağı belirtiliyor. İlk test sonuçlarına göre rakamların gerçekten tatmin edici olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda ilerleyen günlerde bug ve optimizasyon düzenlemeleri de yapılacak. Sonrasında da performansta %10’luk bir artış bekleniyor.
amd zen cpu benchmark 002
AMD yeni işlemcisi Ryzen‘in kullanıcılarını heyecanlandırmakta ne kadar haklı olduğunu yeteri kadar bu grafiklerde görebiliyoruz. İlerleyen günlerde de oyun, performans ve render testleri de piyasaya düşmeye başlayacaktır.
amd zen power use

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler