Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen Threadripper 1900X Neler Sunuyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD pazara yeni işlemci serisi olan Threadripper 1900X ile farklı bir boyut kazandırıyor. Artık hepimizin de bildiği üzere yeni seri ile yeni soketlere geçtik. Daha da büyüyen soket yapısının yanı sıra, AMD Ryzen Threadripper ürünleri pazara hükmedecek bir tablo şimdiden çizmeye başladı. Peki yeni Threadripper 1900X işlemcisi bizlere neler sunuyor ? Gelin şimdi hep birlikte detaylara yakından göz atalım.

Ryzen Threadripper 1900X Özellikleri

Açık konuşacağım; yeni işlemcilerin büyüklüğüne henüz gözümüz alışmadı. Zira kullanıcılardan gelen bildirimlere göre yeni soket tipleri anakart üzerinde epeyce yer kaplıyor. Artık eski işlemcilerin soketlerini unutma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Ryzen Threadripper 1900X işlemcisinde ise yeni TR4 soketler karşımıza çıkıyor. İşlemci dört kanallı DDR4 destekleyen yapıda olduğu için canavar gibi anakartlar Mhz konusunda hepimizi epey bir rahatlatacak. Özellikle Overclock seven kullanıcılar bu deneyimi mutlaka yaşamalı.

Öte yandan Threadripper ekosistemi içerisinde 64 adet PCI Express hattı barındıran bir X399 yonga seti karşımıza çıkıyor. 3.8 GHz taban saat frekansının yanı sıra, 4.0 GHz hızlandırılmış saat frekansı performansın habercisi. Peki XFR unutmak olur mu ? Tabii ki olmaz. İşlemcide aynı zamanda 4.2 GHz hızlarına XFR ile birlikte kolayca ulaşabiliyoruz. Kapasite tarafında ise Ryzen 1900X işlemcisi 8 çekirdek ve 16 MB’lık L3 ön bellek ile birlikte geliyor.

Türkiye’de Fiyatlar Ne Olacak ?

Öncelikle bu işlemcilerin ‘üst seviyeli’ kullanıcılara hitap edeceğinin altını çizelim. Zira Ryzen Threadripper işlemcileri giriş ve orta seviyeli kullanıcıların bütçelerini epeyce zorlayacak fiyatlar ile piyasaya sunuldu. Türkiye satış fiyatları henüz resmi rakamlar ile birlikte açıklanmış olmasa da, Threadripper 1900X 2699 TL, Threadripper 1920X 3699 TL ve Threadripper 1950X 4999 TL olarak piyasadaki yerini alabilir. Zira işlemcilerin yurt dışı fiyatları şu şekilde;

AMD Ryzen Threadripper islemci fiyatlari

i9 İşlemciler ile Aralarındaki Farklar Neler ?

Fiyat Performans serileri ile tanıdığımız AMD firması yeni Threadripper işlemcileri ile de Intel’in önüne geçmiş durumda. Zira karşılaştırmalı grafiklerde (aşağıdaki grafik) 1950X’in i9 7900X işlemcisinden çekirdek, bellek, hafıza ve PCIe slotları konusunda çok daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Test karşılaştırmalarında ise henüz net rakamların yayınlanması bekleniyor. Kafa kafaya giden bu yarış serisinde bakalım hangi işlemci daha ön plana çıkacak. Zira i9 7900X’e göre daha ucuz olan Threadripper şimdiden kullanıcıların gözünde taht kurmaya başladı bile. AMD tarafından resmi olarak yayınlanan detaylara hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

amd ryzen threadripper 1900X 005

AMD Ryzen Threadripper islemci fiyatlari

amd ryzen threadripper 1900X 004

amd ryzen threadripper 1900X 003

amd ryzen threadripper 1900X 002

amd ryzen threadripper 1900X

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler