Cuma, Mart 29, 2024

Analiste Göre Apple, USB-C’yi Yakın Zamanda iPhone’a Getirmiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple yıllar önce iPad Pro’yu USB-C bağlantısına geçirirken, şirket bu değişikliği iPhone üzerinde uygulamadı ve kendi gittikçe yaşlanan Lightning arayüzüne bağlı kalmayı seçti. Apple maalesef 2021 yılında da, bu konudaki fikrini değiştirmeyecek gibi duruyor.

Analiste Gore Apple USB Cyi Yakin Zamanda iPhonea Getirmiyor 1

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple’ın iPhone’a USB-C getirme planı bulunmuyor. Apple aynı zamanda bu yılki iPhone’da güç düğmesindeki Touch ID özelliğini yeniden tanıtmıyor. Bu özellikler uzun zamandır zaten iPad’de bulunuyordu.

Analiste Gore Apple USB Cyi Yakin Zamanda iPhonea Getirmiyor 2

Kuo yatırımcılara verdiği bir notta, Apple’ın iPhone’a USB-C getirmek istemediğini çünkü bunun MFi işinin kârlılığını etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Bunun dışında, USB-C için su geçirmezlik özelliği görünüşe göre Lightning ya da MagSafe’den daha düşük duruyor.

Analiste Gore Apple USB Cyi Yakin Zamanda iPhonea Getirmiyor 3

Kuo, Apple’ın yakın gelecekte Lightning’i kullanmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Bunun yerine Apple, çentiğin küçültülmesi ve iPhone için daha yüksek yenileme hızına sahip ekranların sunulması dahil olmak üzere bu yılki iPhone için farklı alanlara yöneliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler