Cumartesi, Nisan 20, 2024

Android 12’nin Sistem Genelinde Arama Özelliği Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Android, dünya genelinde ki çoğu akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılan bir işletim sistemi ve çoğu üretici kendi arayüzleri sayesinde telefonlarına “Sistem genelinde arama” özelliği entegre ediyor. Her ne kadar üreticiler bu işlevi sağlasa da bu işletim sisteminin temelinde gelen bir özellik değil.

Android 12 henüz piyasaya sürülmedi ve halen daha da beta aşamasında fakat internet devi Google, Android 12 sayesinde işletim sistemine “sistem genelinde arama” desteği ekliyor. Google Pixel telefonlar için piyasaya sürülen Android 12 beta 4 sürümünde bu destek keşfedildi ve her ne kadar eksiklikleri olsa da oldukça iyi çalışıyor.

Özellik şu anda yalnızca uygulama çekmecesinde bulunan arama çubuğunda aktif, ana ekrandaki Google arama bileşeni tarafından desteklenmiyor. Uygulama çekmecesine gelen yeni destek sayesinde artık çekmeceyi açtığınızda otomatik olarak klavyenin açılmasını sağlayabilir, arama çubuğunun neleri arayabileceğini seçebilirsiniz.

Cihazdaki sistem genelinde arama: kısayollar (uygulamalar ve kişiler için), kişiler (kişiler, aynı zamanda onlarla yapılan görüşmeler), ayarlar (geçişler ve diğer kontroller dahil) ve ipuçları gibi derinlemesine arama yapabiliyor. Sonuçlarda çıkmasını istemediğiniz kategorileri filtrelemeden çıkarabilirsiniz de, her kategoriyi ayrı ayrı devre dışı bırakabilme olanağınız da var.

İnternet devi Google, görünüşe göre daha fazla arama kategorisi eklemeyi deniyor. Android 12 ile gelecek olan bu özellik yıllardır Apple tarafında kullanılan bir özellikti. Sistem genelinde aramayı etkinleştirmenin bir yolu var, ancak yalnızca köklü Pixel cihazlarında çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler