Cuma, Nisan 19, 2024

Google, Eski Android Telefonların Fişini Çekiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde bir çok kişi nostaljik duygular sebebiyle halen eski nesil akıllı telefonları günlük hayatlarında kullanıyorlar ve eğer sizde nostaljik biriyseniz ve halen bir Nexus One kullanıyorsanız bu cihazı bırakıp daha güncel bir telefon alma vakti gelmiş demektir. Reddit kullanıcıları ve 91mobiles tarafından elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda, Google’ın 27 Eylül’den itibaren Android 2.3.7 (Gingerbread) veya daha eski sürümleri çalıştıran cihazlarda şirketin uygulamalarında oturum açmasına artık izin vermeyeceğini öğrendik.

Yine de internette oturum açabilir ve gezebilirsiniz ancak Gmail uygulamasında maillerinizi kontrol ederken, Google Haritalar’dan bir konuma göz atmak istediğinizde bazı zorluklar karşı karşıya gelebilirsiniz. Google, müşterilere gönderdiği bir e-postada, hesabın gizliliğini korumak için kesinti yapılması gerektiğini söyledi.

google nexus one
Google, Eski Android Telefonların Fişini Çekiyor! 2

Bu, tahmin edebileceğiniz gibi birçok insan için günlük telefon kullanımını etkilemeyecektir. Gingerbread ve önceki Android sürümlerinin kullanım payı o kadar az ki, yıllardır “diğer” kategorisine dahil ediliyorlar ve bu işletim sistemine sahip cihazların sahip oldukları donanımlar zaten birçok modern görevi yerine getirmekte zorlanıyor. Bununla birlikte, Google’ın yalnızca işletim sistemi güncellemeleri veya Play Hizmetleri özelliklerini değil, eski Android sürümleri için temel işlevleri kesmesinin nadir bir örneğini işaret ediyor.

Bu konudan yola çıkarsak Google’ın ilerleyen dönemlerde desteğini diğer eski Android sürümlerinden çekmesi de oldukça muhtemel.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler