Cuma, Nisan 26, 2024

Android 12 Ne Zaman Çıkacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

2021 yazı itibariyle Android 12, internet devi Google’ın akıllı telefon ve tablet işletim sisteminin en son sürümü. Geliştirici önizlemeleri 2021’in başlarında kullanıma sunuldu ve ilk beta Mayıs ayında yayınlamaya başladı ancak Android 12 ne zaman halka açık bir sürüme hazır olacak bilinmiyor? Neyse ki Google, Android 12 sürümlerinin zaman çizelgesi konusunda oldukça açık. Aşağıda görüldüğü gibi, farklı sürümlerin ne zaman kullanıma sunulacağını gösteren kullanışlı bir grafik mevcut.

android 12 desktop timeline en jul
Android 12 Ne Zaman Çıkacak? 2

Tabloya baktığımız zaman şu an son Beta Sürümleri dönemindeyiz ve Ağustos başı itibariyle son bir Beta daha yayınlanacak ve büyük ihtimalle Eylül ayı itibariyle ana sürüm yayınlanmaya başlayacak gibi görünüyor. Muhtemelen zaman çizelgesinde işaretlenen “Son Yayın”ın altında bir ay olmadığını fark etmişsinizdir. İyi haber şu ki, bu son sürümün ne zaman olacağını tahmin etmek çok zor değil. Sadece geçmiş Android sürümlerine bakmamız gerekiyor. Android 11 işletim sistemin yalnızca üç beta sürümü aldı, sonuncusu Ağustos 2020’deydi. Kararlı sürüm hemen sonraki ay gerçekleşti.

Büyük yeniliklere sahip Android 12 sürümün de benzer bir yol izleyeceğini tahmin etmek son derece mantıklı. Son betanın Ağustos 2021’de yapılması planlanıyor ve Google’ın bu sonbaharda Pixel 6 yeni akıllı telefonunu da duyurması bekleniyor. Kararlı sürümün bundan önce veya telefon ile birlikte piyasaya sürülmesi de muhtemel.

Peki, “Android 12’nin çıkış tarihi ne zaman?” sorusunun kısa cevabı. kesin olarak bilmiyoruz, ancak Eylül – ya da en geç Ekim – hedef olma olasılığı çok yüksek. Ayrıca, Google Pixel 6’nın Android 12 ile piyasaya sürülen ilk telefon olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler