Cuma, Nisan 26, 2024

Android Camiasının Gözdesi ‘OTG’ Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Micro USB portuna sahip ve aynı zamanda Çin menşeili birçok cihazda bulunmakta olan OTG desteği ne işe yarar? Bu yazımızda OTG’nin ne olduğunu ve kullanım alanlarını sizlere aktarıyor olacağız.

Android işletim sistemine sahip, Çin üretimli birçok telefon, tablet ve phablet ürünlerde yer edinen OTG aslına bakılırsa çokta büyük bir marifet değil. Fakat diğer bölgelerde yaygın olmamasından mütevellit OTG desteğinin ne işi yaradığı birçok insan tarafından bilinmiyor.

Şu anda yeni üretilen ve bulunduğumuz zamana bakılarak yine de yeni olarak nitelendirebileceğimiz bir çok Çin üretimi Android cihazların içerisinde OTG desteği mevcut durumda. OTG desteğine doğrudan sahip olan cihazların başlarında Xiaomi Mi2, JiaYu G4, Neo NO03 ve iOcean Elite (sanki bir Apple abimizin ürünlerine benziyor isim) geliyor.

31ced103c62b0273af8fc09b5564f675
Android Camiasının Gözdesi 'OTG' Nedir? 2

OTG Açılımı Nedir?

OTG; On-The-Go açılımına sahiptir. bu da şu anlama geliyor: özgün bir çeviri ile iş başında demek oluyor. OTG teknolojisi ile telefon kullanıcıları USB üzerinden diğer teknolojik cihazlara anında bağlanabiliyor.

OTG ile neler yapılır?

OTG Kablosu aracılığı ile yada dönüştürücü ufak bir adaptör ile telefonunuza, tabletinize herhangi bir USB bellek, klavye, mouse gibi multimedya ürünlerini cihazına entegre edebilirsiniz. Şunu da unutmanız gerekir: Eğer cihazınızın üreticisi fabrika çıkışı ile klavye ve mouse desteğini eklemiş ise OTG yolu ile taktığınız ürünler çalışacaktır fakat bu destek yerleştirilmemiş ise cihaz üreticinizin yazılım güncellemesi ile bu desteği vermesini bekleyebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler