Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Google Asistan Siri’ye Benzemeye Başladı: Karşınızda Ambiyans Modu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni modun ne zaman kullanıcılara dağıtalacağı hakkında net bir bilgi mevcut değil.

Google bugün bir Android cihazda çalışırken Google Asistan için yaklaşmakta olan Ambiyans Modu özelliğini gösteren yeni bir video yayınladı. Şirket ilk olarak Eylül ayında IFA’da Ambiyans Modunu duyurdu. Bu mod, telefonunuz veya tabletiniz bir şarj cihazına bağlı iken kilit ekranı üzerinde takvim bilgileri, bildirimler, hava durumu ve akıllı ev kontrolleri gibi ekran öğelerini gösterir. Telefonunuzu etkili bir şekilde akıllı bir ekrana dönüştürüyor ve şimdiye kadar, gerçek zamanlı olarak nasıl çalışacağını bilmiyorduk.

Yeni Ambiyans Modu her ne kadar Apple beyciğimizin kişisel sesli asistanı Siri’sine benzese dahi bu yeni mod sayesinde eğer Google Nest ile donatılmış bir eve sahip iseniz evden çıkmadan önce ışıkları ve benzeri araçları kapatabilirsiniz. Google tarafından yayınlanan bir videodan özelliği daha yakından takip edebilirsiniz.

Eğer bu modu şimdi denemek istiyorsanız, beklemeniz gerekebilir. Eylül duyurularına göre, Ambiyans Modunu alacak sadece dört cihaz biliyorduk: iki Lenovo tablet; Yoga Smart Tab ve Smart Tab M8 ve iki Nokia telefonu; Nokia 6.2 ve Nokia 7.2. Bu videoda, bu cihazların şimdi Ambiyans Modu olup olmadığı söylenmese de, Nokia telefonlarına ve bazı Xiaomi cihazlarına yayılan özelliklerle ilgili bazı söylentiler mevcut.

Sadece belirli cihazlara gelecek

Ve yukarıda yerleştirmiş olduğumuz Google videosu, Ambiyans Modu’nun yalnızca Android 8.0 ve üzeri sürümlere sahip “belirli cihazlarda” var olacağını söylüyor, bu yüzden daha fazla cihaza ya da hangilerine gideceğinden emin değiliz. Videoda, Ambiyans Modunun Android’e “derinlemesine entegre olduğunu” ve bağımsız bir deneyim olmadığını söyleniyor, bu nedenle bir gün daha fazla Android cihazın bu hoş görünümlü özelliği kullanabileceği muhtemel bir durum.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler