Cumartesi, Nisan 27, 2024

Pixel 4’ten İlham Alınan Kompakt Google Asistan, Diğer Cihazlara Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pixel 4‘te bulunan hız iyileştirmeleri ve genişletilmiş yeteneklere ek olarak, “Yeni Google Asistan” önemli tasarım değişikliklerine sahip. Bu görsel öğelerden bazıları şimdi daha kompakt bir Google Asistan olarak diğer cihazlara da geliyor.

Asistan başlatıldıktan sonra şeffaf kaplama, yenilenen Asistan’ın en gösterişli yönü olsa da, eşit derece önemli bir tasarım ayarlaması, görsel yanıtların artık tüm ekranı kaplamamasıdır. Google Asistan’a yöneltilen komut duyulduktan sonra mevcut Asistan tam ekran boyutuna yükseliyor.

Bazı kullanıcılar için bugün yayına girmeye başlayan küçük Google Asistan, yalnızca cevabı görüntülemek için gereken kadar yer kaplıyor. Basit soruların sonuçları ekranın sadece üçte birini tüketiyor, müzik çalmak yarım panel ve hatta üçte ikisi olabilir.

Yeni kompakt Google Yardımcısı

Screenshot 2019 11 10 New compact Google Assistant from Pixel 4 starts rolling out 9to5Google

Bu kompakt Google Asistan’da daha kısa bir panel mevcut fakat bu panel Pixel 4 cihazlarda şeffaf bir görünüme sahip oluyor. Asistan simgesi sol üst köşede bulunuyor ve hemen “Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim” mesajını iletiyor. Profil fotoğrafınız sağda ve her zaman görünür durumda oluyor.

Hemen alt taraftaki satırda “Ekranımda ne var?” veya “Ekran görüntüsünü paylaş” için aynı kısayollar mevcut. Yeni Google Asistan‘ın aksine, bu yenileme lens, ses ve klavyeyi açmak için eski özelliklerden hala yararlanıyor. Güncellemeler ekranına erişmek için yine de yukarı kaydırabilirsiniz. Manuel metin girişi için kullanıcı arabirimi de kısaltılıyor ve arka planınızı görünümde tutuyor.

Screenshot 2019 11 10 New compact Google Assistant from Pixel 4 starts rolling out 9to5Google1

En son Google uygulaması beta sürümünü yükledikten sonra bu tasarımla karşılaşan Pixel 3 ve Pixel 3 XL sahiplerinden bugüne kadar sadece bir takım kullanım raporu mevcut. Bu yeni kompakt Google Asistan için A/B testi Temmuz ayında başlamıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler