Cumartesi, Nisan 27, 2024

Android Kullanıcılarının %1’i Bile Oreo’ya Ulaşamadı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir akıllı telefon kullanıcısının en önem verdiği hususlardan birisi de şüphesiz ki yayınlanan güncellemeler. Fakat bu güncellemeler Android platformunda ne yazık ki gecikiyor. En güncel versiyon olan Oreo‘nun kullanımı, yayınlanan resmi verilere göre %1’in altında. Google şirketi tarafından verilen son bilgilerde, kullanımda olan Android tabanlı telefonların sadece %0.5‘lik bir kısmının Android 8.0 Oreo‘ya ulaşabildiği belirtildi.

%99.5’lik Kısım Hâlâ Bekliyor

Günümüzde akıllı telefon denildiğinde hepimizin aklına gelen iki işletim sistemi vardır. iOS ve Android. İki platform da kendisine bağlı çok sayıda kullanıcıya sahip. Kimisi “Ben özgür adamım kardeş, bize gelmez IOS, MIOS.” der, kimisi ise “Stabil işte abi; ne aksırıyor, ne tıksırıyor.” der. Sonuç olarak her iki platformu da kullanan cep telefonları, yüksek satış rakamlarına öyle ya da böyle ulaşır. Durum böyleyken, kullanıcılar yüksek ücretler ödeyerek satın aldıkları cep telefonlarının uzun bir süre çağa ayak uydurmasını ister. İşte burada, önemli bir konu devreye giriyor. Güncelleme…

Apple şirketinin üretmiş olduğu iOS işletim sistemini ele alırsak; günümüz itibari ile en güncel versiyon olan iOS 11’e uyumlu cihazların %60’ının, bu en son güncellemeye kavuştuğunu söyleyebiliriz. Lakin iş Android platformuna gelince, durum büyük ölçüde değişiyor. 

Android Kullanıcılarının 1i Bile Oreoya Ulaşamadı İçerik PNG

Google‘ın yeni yayınladığı verilere göre, günümüzde kullanımda olan tüm Android işletim sistemli cep telefonlarının sadece %0.5’lik bir kısmının Android 8.0 Oreo güncellemesine kavuştuğu belirtiliyor. Her ne kadar donanımsal ve yapısal farklar olsa da; Android ve iOS işletim sistemlerini güncelleme konusunda karşı karşıya getirdiğimizde, farkın çok büyük olduğunu söyleyebiliriz. 

Ocak ayının sonuna kadar Oreo kullanımının büyük ölçüde artması bekleniyor. Fakat asıl seri dağıtımın, önümüzdeki yılın sonlarına doğru tamamlanması muhtemel. 

Uzun lafın kısası sevgili hocalar, Android platformunun bu konuda kat etmesi gereken uzun bir yol var gibi görünüyor. Sürüm dağıtımı konusunun en önemli isimleri tabî ki cep telefonları üreticileri. Bu kişiler, kullanıcılarını ne kadar önemserlerse, yazılım konusunda o kadar çalışacaklardır. Umarız ki bu haberi birkaç yıl sonra okuduğumuzda “Vay be, zamanında Android kullananlar ne kadar beklermiş.” diyebiliriz…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler