Salı, Nisan 30, 2024

Android Sürümlerinin Güncel Kullanım Oranları Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android işletim sistemi, iOS işletim sisteminin enn büyük rakibi olsa da güncelleme hızı konusunda ciddi bir fark var. Bunun en büyük nedeni de Android’in Google’ın elinde bulunması ve firmaların ayrı ayrı dağıtım politikaları izliyor olması. Hem firmalar hem de Google, sürüm yükseltmelerini daha hızlı hale getirmek için de çalışmalar yapıyor.

Android sürümlerinin kullanım oranları için açıklanan son tablo da sürüm yükseltme konusunda istenen hızlara ulaşılmaya başlandığını göstermekte. Zira Android 13’ün kullanım oranlarına baktığımız zaman, eski sürümlere göre daha hızlı yayıldığını anlıyoruz.

Android Sürümlerinin Kullanım Oranları – 2023 Ocak

Açıklanan verilere göre şu an en fazla kullanılan sürüm Android 11 sürümü. Bu sürüm için genel kullanım oranı %24.4 seviyesinde. 6 ay öncesinde açıklanan listelerde de yine Android 11 liderdi hatırlatmış olalım. Ne kadar süre lider kalacağı ise tartışılır.

Android 11 sonrasında en çok kullanılan Android sürümü ise Android 10 olarak gözükmekte. Android 10 için de %19,5’lik bir kullanım oranı var.

Android sürümlerinin kullanım oranları

Sıralamadan devam ettiğimiz zaman Android 12’nin araya girdiğini görüyoruz. En güncel sürümlerden olan Android 12, %18,9 kullanım oranını yakalamış. Tabii ki Android 12’den 13’e geçişlerin olduğunu da unutmamak lazım.

En güncel sürüm olan Android 13’e geldiğimiz zaman ise %5,2’lik bir kullanım oranı görüyoruz. 6 ay içerisinde elde edilen bu kullanım oranı başarılı. Zira eski sürümlerde %5 seviyelerini aynı süre dilimi içerisinde çok fazla göremiyorduk.

Android sürümlerinin kullanım oranları

Google ile markalar arasında yapılan yeni anlaşmalar işe yaramaya başlamış gibi gözüküyor. Tabii ki hala oranlar çok düşük. iOS ekosistemiyle karşılaştırılmayacak seviyede.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler