Salı, Nisan 30, 2024

Android’e Kişiselleştirilebilen Animasyonlu Emojiler Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli internet devi şirketlerden Google, Noto Emoji isimli projesi kapsamında ücretsiz olarak kullanılabilecek yeni nesil emojiler üzerinde çalışmalar sergiliyor. İlk etapta Unicode 15.0 sürümüne yetişmek için 31 yeni emoji mevcut (toplamda ise 3 bin 664) ve bunların tümü yakın zamanda Android işletim sisteminde ve gelecek yılın başlarında diğer Google ürünlerinde kullanıma sunuluyor olacak.

Google’un geliştirmekte olduğu emoji setindeki en büyük güncellemelerden birisi ise animasyon desteği. Aşağıda şirketin geliştirdiği animasyonlu emojilerin birkaçına göz atabilirsiniz. Bu animasyonlu emojileri GIF ya da video olarak indirebileceksiniz.

Şirket ayrıca COLRv1 isimli yeni bir yazı tipi biçimine geçiş yapıyor. Bu yazı tipi içerisinde vektör görüntüler taşıyor ve bu nedenle daha küçük boyutlu yazı tipi dosyaları oluşturabiliyor. Twitter’ın Twemoji isimli simge seti 9MB boyutunda 1,85MB boyutuna düştü ve vektör yazı tipleri ne kadar büyütürseniz büyütün net görünebiliyorlar.

COLRv1 emojileri yumuşak geçişler kullanabiliyor ve renkler önyükleme için özelleştirilebiliyor. Şu anda renkler yalnızca uygulama veya tarayıcı tarafından değiştirilebiliyor. Bu, uygulamaların emojilere marka rengi eklemesini basitleştirecek ve uygulamalar/siteler karanlık mod için yapacakları konfigürasyon için hızlı bir uyumluluk sağlayabilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler